Διατροφικές συστάσεις για αυξημένο ουρικό οξύ
Α. Τρόφιμα με αυξημένη περιεκτικότητα σε πουρίνες (100-1000 mg)
Αντζούγιες
Κονσερβοποιημένος ζωμός κρέατος
Εγκέφαλος ζώων
Χήνα
Σάλτσα κρέατος
Καρδιά ζώων
Νεφρά ζώων
Ρέγκα
Σκουμπρί
Κολιός
Κιμάς κρέατος
Μύδια
Πέρδικα
Ζαρκάδι
Αυγά ψαριών
Σαρδέλα
Γλυκό ψωμί
Τα παραπάνω τρόφιμα πρέπει να καταναλώνονται σε περιορισμένες ποσότητες ή και να μην καταναλώνονται για αποφυγή αυξημένων επιπέδων ουρικού οξέος
Β. Τρόφιμα με μέτρια περιεκτικότητα σε πουρίνες (9-100 mg)
Κρέας και ψάρια- πλην των προαναφερθέντων
Πουλερικά
Οστρακοειδή
Λαχανικά
Φασόλια
Φακές
Σπαράγγια
Μανιτάρια
Αχλάδια
Σπανάκι
Τα παραπάνω τρόφιμα πρέπει να καταναλώνονται σε μέτριες ποσότητες για αποφυγή αυξημένων επιπέδων ουρικού οξέος.
Γενικές συστάσεις
- Αποφυγή κατανάλωσης τροφίμων υψηλών σε πουρίνες
- Μέτρια καθημερινή πρόσληψη πρωτεΐνης
- Αποφυγή συσσώρευσης σημαντικής ποσότητας πρωτεΐνης σε μεμονωμένα γεύματα
- Περιορισμός κατανάλωσης αλκοόλ
- Αυξημένη καθημερινή πρόσληψη νερού
- Να καταναλώνεται χαμομήλι σε καθημερινή βάση αν είναι δυνατόν.
Οι παραπάνω συστάσεις βοηθούν σε περιπτώσεις ατόμων με αυξημένο ουρικό οξύ.
Δείτε επίσης
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Γνωρίζεις τη Διαφορά Μεταξύ των Ενδείξεων «Ανάλωση έως» και «Ανάλωση
Το εντερικο μικροβιωμα είναι μια σύνθετη κοινότητα μικροοργανισμών που ζουν
Βιωσιμη διατροφη Τα συστήματα παραγωγής τροφίμων που χρησιμοποιούνται ευρέως σήμερα