ΤΑΡΤΑΡ ΣΟΛΟΜΟΥ

Ταρταρ σολομου

Αγαπημένη συνταγούλα για ταρταρ σολομου με μάνγκο και αβοκάντο, που συνδυάζει τα θρεπτικά στοιχεία των τριών υπερτροφών!Ειδικότερα, ο σολομός είναι από τις καλύτερες πηγές B12, καλίου, ω-3 λιπαρών οξέων και βιταμίνης D,  το μάνγκο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C, φυλλικό οξύ & σίδηρο, παρέχοντας ελάχιστες θερμίδες ( περίπου 200 το ένα) και τέλος, το αβοκάντο είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, καλίου και αντιοξειδωτικών και βοηθά στη μείωση της LDL κακής χοληστερόλης.
Υλικά για 4 μερίδες:

  •  350 γρ. φιλέτο σολομού ψιλοκομμένο χωρίς την πέτσα
  • 1 ώριμο αβοκάντο κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1 ώριμο μάνγκο κομμένο σε μικρά κυβάκια χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ (ή λεμόνι)
  • 1 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο (ή ελαιόλαδο)
  • 1½ κ.σ. σουσάμι άσπρο ή μαύρο
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ (ή σε σακούλα τροφίμων) ανακατεύουμε το σολομό με το σησαμέλαιο, το χυμό και το ξύσμα λάιμ, το τζίντζερ, αλάτι, πιπέρι έτσι ώστε η μαρινάδα να απλωθεί σε όλο το ψάρι. Αν έχουμε χρόνο αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να μαριναριστεί.
  • Χρησιμοποιώντας ένα μικρό τσέρκι (διαμέτρου περίπου 10 εκ.) βάζουμε πρώτα μία στρώση μάνγκο από πάνω μία στρώση αβοκάντο και τέλος μία στρώση σολομού. Πιέζουμε καλά, αφαιρούμε το τσέρκι και γαρνίρουμε με σουσάμι.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το τσέρκι για τις υπόλοιπες μερίδες.

Διατροφικές πληροφορίες/ μερίδα (¼ συνταγής)

Ενέργεια: 318 kcal

Υδατάνθρακες: 14,5 γρ.

Πρωτεΐνη: 19,5 γρ.

Λιπαρά: 21,5 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 3,6 γρ.

Φυτικές Ίνες: 4,7 γρ.

.

Για περισσότερες συνταγές με σολομό, πατήστε εδώ.

Comments are closed.