ΧΟΥΜΟΥΣ ΑΠΟ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ

Υλικά (για 1 μικρό μπολ):

Για το χουμους

  • 200 γρ. βρασμένα φασόλια ή γίγαντες με τα υγρά τους
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • λίγο ξύσμα λεμονιού
  • 2  κ.σ. ταχίνι
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 2 κ.σ. κουρκουμά
  • 60 ml νερό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Για τις ψητές τορτίγιες

  • 2 τορτίγιες
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι το μείγμα μας να έχει τη σύσταση αλοιφής.
  • Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο έξτρα ζωμό από τα βρασμένα ρεβίθια (ή νερό).
  • Γαρνίρουμε με έξτρα κουρκουμά.
  • Κόβουμε τις τορτίγες σε τρίγωνα, τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
  • Γαρνίρουμε με έξτρα κουρκουμά και φρέσκα μυρωδικά.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aνά τορτίγια με 30 γρ. χούμους:

  • Ενέργεια: 185 kcal
  • Υδατάνθρακες: 30,1 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 9,8 γρ.
  • Λιπαρά: 4,2 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 1,3 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 2,8 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Η καλύτερη λύση για cake mix σε βάζο, έτσι ώστε στο πι και φι να έχετε έτοιμο ατομικό κέικ! Για

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.