ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ LIGHT

Υλικά για 30 κουραμπιεδάκια:

  • 270 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • ½ κούπα φιλέ αμυγδάλου
  • 125 γρ. βούτυρο light
  • 1 αυγό
  • 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. baking powder
  • Επιπλέον 3/4 κούπας άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα..

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καβουρδίζουμε το φιλέ αμυγδάλου στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σε μίξερ χτυπάμε την άχνη ζάχαρη με το βούτυρο για 10-15 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
  • Ρίχνουμε στον κάδο και το φιλέ αμυγδάλου και ανακατεύουμε με μαρίζ.
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το baking powder και τα ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι στο ρευστό μείγμα και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
  • Χωρίζουμε σε 30 μπαλάκια, πλάθουμε στρογγυλά κουραμπιεδάκια και πιέζουμε ελαφρώς στο κέντρο έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα λακάκι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά στους 175 βαθμούς.
  • Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά κουραμπιεδάκι ( 1/30 συνταγής):

  • Ενέργεια: 68.6 kcal
  • Υδατάνθρακες: 9.8 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 1.4 γρ.
  • Λιπαρά: 2.7 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 0.7 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 0.4 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 120 γρ. ΒΙΟ Κρέμα Δημητριακών με γάλα & μπισκότο 100 γρ. αλεύρι βρώμης (βρώμη αλεσμένη σε πολυκοπτικό) 1 αυγό

Υλικά: 120 γρ. πάστα χουρμά και έξτρα 50 ml από το νερό που τους μουλιάσαμε (για να φτιάξουμε την πάστα

Υλικά: 120 γρ. αλεύρι ολικής 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. Μύλοι Αγίου Γεωργίου 40 γρ. ηλιέλαιο 1 κ.σ. baking powder 120

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.