Yλικά
Για τις φωλιές μαρένγκας:
- 200 γρ. ασπράδια αυγού
- 150 γρ. άχνη ζάχαρη
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλική
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
- 1 κούπα φράουλες καθαρισμένες
- 70 γρ. μέλι
- 1½ κ.σ. corn flour
- 30 γρ. λευκή κουβερτούρα
- έξτρα φράουλες και μέλι για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια σε δυνατή προσθέτοντας κουταλιά, κουταλιά την κρυσταλλική ζάχαρη και κατόπιν σταδιακά και πάλι την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια.
- Χτυπάμε για περίπου 10 λετπά μέχρι η μαρένγκα μας να γυαλίσει, να γίνει σφιχτή και να δημιουργεί μύτες.
- Βάζουμε τη μαρέγκα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας σε κορνέ, στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και δημιουργούμε φωλιές, σχηματίζοντας ένα κύκλο στον πάτο της κάθε φωλιάς και στη συνέχεια υψόνοντας το τείχος της κάθε φωλιάς, αφήνοντας κενό χώρο στη μέση για τη γέμιση.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς για 2 ώρες.
- Μόλις περάσουν οι 2 ώρες σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε τις μαρένγκες να κρυώσουν τελείως χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο για να μη δημιουργηθούν ρωγμές (ακόμα καλύτερα ψήνουμε το βράδυ και τις αφήνουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο).
Για τη γέμιση
- Χτυπάμε τις φράουλες σε πολυκοπτικό μηχάνημα, τις βάζουμε σε κατσαρολάκι μαζί με το μέλι και ανακατεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
- Διαλύουμε το corn flour σε μια κ.σ. κρύο νερό και το προσθέτουμε στο κατσαρολάκι με τις φράουλες, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί κι αυτή στο μείγμα.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει τελείως, σκεπάζουμε με μεβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο.
- Όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε την pavlova, αφαιρούμε την κρέμα από το ψυγείο, τη χτυπάμε με ραβδομίξερ χειρός για να αφρατέξει, γεμίζουμε τις φωλιές της μαρένγκας και γαρνίρουμε με φράουλες και έξτρα μέλι.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Aνά μερίδα (1 γεμιστή φωλιά):
- Ενέργεια: 151 kcal
- Υδατάνθρακες: 28.2 γρ.
- Πρωτεΐνη: 4.1 γρ.
- Λιπαρά: 3.5 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 1.9 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 4.6 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 μήλο καθαρισμένο σε κυβάκια 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών
Για την πορτοκαλόπιτα: 200 γρ. φύλλο κρούστας ξύσμα από 2