Υλικά για 15 παγωτινια:
- 5 μπανάνες
- 30 μπισκότα πτι-μπερ
- 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας
- 1 κ.σ. μέλι (προαιρετικά)
- 30 γρ. δημητριακά βρώμης (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε τις μπανάνες σε φετάκια και τις τοποθετούμε σε σακουλάκι στην κατάψυξη για 4-5 ώρες.
- Τις αφαιρούμε και τις χτυπάμε σε πολυκοπτικό μηχάνημα ή με ραβδομίξερ χειρός μέχρι να πάρουν την μορφή κρέμας.
- Ρίχνουμε το μέλι και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι
- Στρώνουμε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε 15 μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο σε 3 σειρές από 5.
- Αδειάζουμε το μείγμα μπανάνας από πάνω, το απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 15 μπισκότα.
- Καλύπτουμε το ταψάκι με μεμβράνη και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 10 με 12 ώρες.
- Αφαιρούμε, αναποδογυρίζουμε την παγωμένη πλάκα με τα μπισκότα και τα κόβουμε με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι ώστε να δημιουργηθούν 15 παγωτινια σάντουιτς.
- Προαιρετικά γαρνίρουμε τα πλαϊνά με τριμμένα δημητριακά βρώμης.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Aνά παγωτίνι:
- Ενέργεια: 102 kcal
- Υδατάνθρακες: 20.4 γρ.
- Πρωτεΐνη: 4.2 γρ.
- Λιπαρά: 2.2 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 0.8 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 0.7 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 μήλο καθαρισμένο σε κυβάκια 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών
Για την πορτοκαλόπιτα: 200 γρ. φύλλο κρούστας ξύσμα από 2