![](https://dietstories.gr/wp-content/uploads/2025/01/DSC_2856-2-1-150x150.jpg)
![](https://dietstories.gr/wp-content/uploads/2023/09/DSC_0805-1024x925.jpg)
Μερίδες Συνταγής: 2
Υλικά:
- 3 μωβ πατάτες Περού
- 3 κ.σ. μείγμα αποξηραμένων μυρωδικών (ρίγανη, βασιλικό, θυμάρι, δενδρολίβανο)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτά φετάκια με ένα μαντολίνο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις φέτες μωβ πατάτας με ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και το μείγμα μυρωδικών και αφήνουμε στην άκρη για 15-20 λεπτά.
- Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολητικό χαρτί και απλώνουμε τα φετάκια σε μία στρώση χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα για 55-60 λεπτά περίπου ή μέχρι οι άκρες τους να αρχίζουν να γυρίζουν.
- Όταν είναι έτοιμα αφαιρούμε και καταναλώνουμε όσο είναι ακόμα ζεστά.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα:
- Ενέργεια: 227 kcal
- Υδατάνθρακες: 24.1 γρ.
- Πρωτεΐνη: 2.1 γρ.
- Λιπαρά: 14 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 3.6 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 340 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 150 γρ. γιαούρτι 2% 100
Υλικά: 4 μεγάλες τορτίγιες ολικής άλεσης 2 κούπες φρέσκο σπανάκι