ΑΡΝΙ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ

Πάσχα πλησιάζει φίλοι μου και σας προετοιμάζω με μια ιδιαίτερη και εύκολη συνταγή για όσους δε σουβλίσουν, αλλά προτιμούν να φουρνίσουν! Σούπερ αρνι με κρουστα μυρωδικων με μουστάρδα και γλυκοπατάτες!!

Μερίδες Συνταγής: 4

Υλικά
Για το αρνί

  • 1 κιλό καρέ αρνιού
  • 100 γρ. απαλή μουστάρδα Condito
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • 2 χούφτες φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, δυόσμο, βασιλικό, μαϊντανό, ρίγανη)
  • 80 γρ. ψωμί
  • αλάτι και πιπέρι

Για τις γλυκοπατάτες

  • 2 γλυκοπατάτες (600 γρ.)
  • 2 κ.σ. απαλή μουστάρδα Condito
  • 200 γρ. ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το αρνί:

  • Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο με το βούτυρο και λίγο φρέσκο θυμάρι.
  • Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε το καρέ αρνιού για 3 λεπτά από κάθε πλευρά σε υψηλή φωτιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αλείφουμε την πλευρά του δέρματος με τη μουστάρδα Condito.
  • Χτυπάμε το ψωμί με τα μυρωδικά και αλάτι σε πολυκοπτικό μηχάνημα μέχρι να γίνουν τρίμμα.
  • Απλώνουμε με τα χέρια μας το μείγμα τριμμένου ψωμιού ομοιόμορφα και πιέζουμε ελαφρώς ώστε να κολλήσει στη μουστάρδα.
  • Ψήνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 20 έως 30 λεπτά (ανάλογα με τι ψήσιμο θέλουμε).
  • Αφαιρούμε το αρνί από το φούρνο και το αφήνουμε σε ξύλο κοπής να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν το κόψουμε.

Για τις γλυκοπατάτες:

  • Πλένουμε τις γλυκοπατάτες, τις καθαρίζουμε και κόβουμε σε wedges (τριγωνικά κομμάτια).
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο με τη μουστάρδα Condito, αλάτι, πιπέρι και αλείφουμε καλά τα κομμάτια της γλυκοπατάτας.
  • Σε πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε τις γλυκοπατάτες με περίπου το ζωμό και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (1/4 συνταγής:

Ενέργεια: 595 kcal
Υδατάνθρακες: 36γρ.
Πρωτεΐνη: 33 γρ.
Λιπαρά: 29 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 9.5 γρ.

Φυτικές Ίνες: 5.1 γρ.

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.