Υλικά για 4 μερίδες:
Για το αρνί
- 2 καρέ αρνιού (περίπου 1 κιλό)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. βούτυρο
- 1 μικρή χούφτα θυμάρι
- 1 μικρή χούφτα δυόσμο
- 1 μικρή χούφτα δεντρολίβανο
- 1 μικρή χούφτα μαϊντανό
- ¾ κούπας τριμμένο ψωμί
- 1½ κ.σ. μουστάρδα dijon
- αλάτι και πιπέρι
Για τις γλυκοπατάτες
- 1 γλυκοπατάτα (500 γρ.)
- 1 κ.σ. μουστάρδα dijon
- 1 κ.σ. μέλι (ή σιρόπι σφενδάμου)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το αρνί
- Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο με το βούτυρο και ρίχνουμε λίγο φρέσκο θυμάρι για άρωμα.
- Σοτάρουμε τα παΐδάκια του αρνιού για 3 λεπτά από κάθε πλευρά σε υψηλή φωτιά ώστε να πάρουν χρώμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αλείφουμε την πλευρά του δέρματος με τη μουστάρδα dijon.
- Περνάμε το ψωμί, τα μυρωδικά και 1 κ.σ. ελαιόλαδο από το μούλτι μέχρι να γίνουν τρίμμα.
- Απλώνουμε με τα χέρια μας το μείγμα τριμμένου ψωμιού ομοιόμορφα και πιέζουμε ελαφρώς ώστε να κολλήσει στη μουστάρδα.
- Βάζουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί και ακουμπάμε το αρνί με την πλευρά του δέρματος προς τα πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 20 έως 30 λεπτά.
- Αφαιρούμε το αρνί από το φούρνο και το αφήνουμε σε ξύλο κοπής να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το κόψουμε.
Για τις γλυκοπατάτες - Πλένουμε καλά τη γλυκοπατάτα και την κόβουμε με τη φλούδα σε 8 τριγωνικά κομμάτια.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο με 1 κ. σ. μουστάρδα dijon, 1 κ.σ. μέλι και αλείφουμε καλά τα κομμάτια της γλυκοπατάτας.
- Σε πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε τις γλυκοπατάτες με περίπου 1 κούπα νερό και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
- Σερβίρουμε 3 παϊδάκια αρνιού ανά μερίδα με 2 κομμάτια γλυκοπατάτας και γαρνίρουμε με φρέσκα μυρωδικά.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Aνά μερίδα:
- Ενέργεια: 501 kcal
- Υδατάνθρακες: 32 γρ.
- Πρωτεΐνη: 33 γρ.
- Λιπαρά: 24 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 7.5
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε
Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti