ΑΡΝΙ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μερίδες Συνταγής: 4

Υλικά

Για το αρνί:

  • 2 καρέ αρνιού (περίπου 1 κιλό)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • 1 μικρή χούφτα θυμάρι
  • 1 μικρή χούφτα δυόσμο
  • 1 μικρή χούφτα δεντρολίβανο
  • 1 μικρή χούφτα μαϊντανό
  • ¾ κούπας τριμμένο ψωμί
  • 1½ κ.σ. μουστάρδα dijon
  • αλάτι και πιπέρι

Για τις γλυκοπατάτες:

  • 1 γλυκοπατάτα (500 γρ.)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα dijon
  • 1 κ.σ. μέλι (ή σιρόπι σφενδάμου)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το αρνί

• Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο με το βούτυρο και ρίχνουμε λίγο φρέσκο θυμάρι για άρωμα.
• Σοτάρουμε τα παΐδάκια του αρνιού για 3 λεπτά από κάθε πλευρά σε υψηλή φωτιά ώστε να πάρουν χρώμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αλείφουμε την πλευρά του δέρματος με τη μουστάρδα dijon.
• Περνάμε το ψωμί, τα μυρωδικά και 1 κ.σ. ελαιόλαδο από το μούλτι μέχρι να γίνουν τρίμμα.
• Απλώνουμε με τα χέρια μας το μείγμα τριμμένου ψωμιού ομοιόμορφα και πιέζουμε ελαφρώς ώστε να κολλήσει στη μουστάρδα.
• Βάζουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί και ακουμπάμε το αρνί με την πλευρά του δέρματος προς τα πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 20 έως 30 λεπτά.
• Αφαιρούμε το αρνί από το φούρνο και το αφήνουμε σε ξύλο κοπής να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το κόψουμε.

Για τις γλυκοπατάτες

• Πλένουμε καλά τη γλυκοπατάτα και την κόβουμε με τη φλούδα σε 8 τριγωνικά κομμάτια.
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο με 1 κ. σ. μουστάρδα dijon, 1 κ.σ. μέλι και αλείφουμε καλά τα κομμάτια της γλυκοπατάτας.
• Σε πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε τις γλυκοπατάτες με περίπου 1 κούπα νερό και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
• Σερβίρουμε 3 παϊδάκια αρνιού ανά μερίδα με 2 κομμάτια γλυκοπατάτας και γαρνίρουμε με φρέσκα μυρωδικά.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (1/4 συνταγής) :

  • Ενέργεια: 501 kcal
  • Υδατάνθρακες: 32 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 33 γρ.
  • Λιπαρά: 24 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 7.5
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.