ΜΠΟΥΡΙΤΟ ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

Yλικά για 2 μερίδες:

Για το μπουρίτο ομελέτα:

  • 2 μεγάλα αυγά
  • 40 ml γάλα 1,5%
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι

Για τον κιμά:

  • 200 γρ. κιμάς άπαχος μοσχαρίσιος
  • 250 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • ¼ κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
  • λίγη σκόνη τσίλι ή 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε τα 2 αυγά με το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Ρίχνουμε ½ κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα πολύ καλό αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το μισό μείγμα και απλώνουμε καλά ώστε να δημιουργηθεί μία λεπτή στρώση σαν κρέπα.
  • Αφήνουμε για 3 με 4 λεπτά και με τη βοήθεια σπάτουλας ή μαρίζ σιλικόνης γυρνάμε από την άλλη πλευρά και αφήνουμε για άλλα 3 λεπτά.
  • Επαναλαμβάνουμε για το δεύτερο wrap.

 

  • Σε ένα τηγάνι ή κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις αυτό ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
  • Σοτάρουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον πελτέ ντομάτας, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο, τη σκόνη τσίλι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 10 λεπτά και προσθέτουμε αλάτι ή και τριμμένο πιπέρι αν χρειάζεται.

 

  • Απλώνουμε στη μέση της ομελέτας τον κιμά και τυλίγουμε φτιάχνοντας ένα μπουρίτο. Γαρνίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο και με πικάντικη σάλτσα της αρεσκείας μας.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (½ συνταγή): 

  • Ενέργεια: 238 kcal 
  • Υδατάνθρακες: 3.4 γρ. 
  • Πρωτεΐνη: 26.1 γρ. 
  • Λιπαρά: 12 γρ. 
  • Κορεσμένα λιπαρά: 3.9 γρ. 
  • Φυτικές Ίνες: 0.7 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.