Yλικά για 2 μερίδες:
Για το μπουρίτο ομελέτα:
- 2 μεγάλα αυγά
- 40 ml γάλα 1,5%
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι & πιπέρι
Για τον κιμά:
- 200 γρ. κιμάς άπαχος μοσχαρίσιος
- 250 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- ¼ κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
- λίγη σκόνη τσίλι ή 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε τα 2 αυγά με το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίχνουμε ½ κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα πολύ καλό αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το μισό μείγμα και απλώνουμε καλά ώστε να δημιουργηθεί μία λεπτή στρώση σαν κρέπα.
- Αφήνουμε για 3 με 4 λεπτά και με τη βοήθεια σπάτουλας ή μαρίζ σιλικόνης γυρνάμε από την άλλη πλευρά και αφήνουμε για άλλα 3 λεπτά.
- Επαναλαμβάνουμε για το δεύτερο wrap.
- Σε ένα τηγάνι ή κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις αυτό ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
- Σοτάρουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον πελτέ ντομάτας, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο, τη σκόνη τσίλι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 10 λεπτά και προσθέτουμε αλάτι ή και τριμμένο πιπέρι αν χρειάζεται.
- Απλώνουμε στη μέση της ομελέτας τον κιμά και τυλίγουμε φτιάχνοντας ένα μπουρίτο. Γαρνίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο και με πικάντικη σάλτσα της αρεσκείας μας.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (½ συνταγή):
- Ενέργεια: 238 kcal
- Υδατάνθρακες: 3.4 γρ.
- Πρωτεΐνη: 26.1 γρ.
- Λιπαρά: 12 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 3.9 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 0.7 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε
Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti