ΜΠΟΥΡΙΤΟ ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

Yλικά για 2 μερίδες:

Για το μπουρίτο ομελέτα:

  • 2 μεγάλα αυγά
  • 40 ml γάλα 1,5%
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι

Για τον κιμά:

  • 200 γρ. κιμάς άπαχος μοσχαρίσιος
  • 250 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • ¼ κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
  • λίγη σκόνη τσίλι ή 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε τα 2 αυγά με το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Ρίχνουμε ½ κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα πολύ καλό αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το μισό μείγμα και απλώνουμε καλά ώστε να δημιουργηθεί μία λεπτή στρώση σαν κρέπα.
  • Αφήνουμε για 3 με 4 λεπτά και με τη βοήθεια σπάτουλας ή μαρίζ σιλικόνης γυρνάμε από την άλλη πλευρά και αφήνουμε για άλλα 3 λεπτά.
  • Επαναλαμβάνουμε για το δεύτερο wrap.

 

  • Σε ένα τηγάνι ή κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις αυτό ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
  • Σοτάρουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον πελτέ ντομάτας, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο, τη σκόνη τσίλι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 10 λεπτά και προσθέτουμε αλάτι ή και τριμμένο πιπέρι αν χρειάζεται.

 

  • Απλώνουμε στη μέση της ομελέτας τον κιμά και τυλίγουμε φτιάχνοντας ένα μπουρίτο. Γαρνίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο και με πικάντικη σάλτσα της αρεσκείας μας.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (½ συνταγή): 

  • Ενέργεια: 238 kcal 
  • Υδατάνθρακες: 3.4 γρ. 
  • Πρωτεΐνη: 26.1 γρ. 
  • Λιπαρά: 12 γρ. 
  • Κορεσμένα λιπαρά: 3.9 γρ. 
  • Φυτικές Ίνες: 0.7 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε

Υλικά: Για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 210 ml

Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti