Υλικά για 3 μερίδες:
- 250 γρ. φάβα
- 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
- ½ κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 550 ml νερό
- 3 κ.σ. κάπαρη
- 30 γρ. ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα 1/2 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1/2 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με το θυμάρι, τον κουρκουμά και το κύμινο σε μία κατσαρόλα με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
• Ρίχνουμε τη φάβα και το νερό, αλατοπιπερώνουμε, και μόλις τα υλικά πάρουν μία βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για 25 περίπου λεπτά, μέχρι η φάβα να μαλακώσει και να εξαντληθούν τα υγρά. Εάν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο νερό.
• Με ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε τη φάβα έτσι ώστε να πάρει μία βελούδινη και ομοιόμορφη υφή.
• Γαρνίρουμε με κάπαρη, φρέσκο κρεμμυδάκι και λιαστή ντομάτα.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Aνά μερίδα (1/3 συνταγής):
- Ενέργεια: 356 kcal
- Υδατάνθρακες: 47 γρ.
- Πρωτεΐνη: 20 γρ.
- Λιπαρά: 4.9 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 1 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 12.8 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε
Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti