ΦΑΒΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ

Υλικά για 3 μερίδες:

  • 250 γρ. φάβα
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 550 ml νερό
  • 3 κ.σ. κάπαρη
  • 30 γρ. ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα 1/2 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1/2 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με το θυμάρι, τον κουρκουμά και το κύμινο σε μία κατσαρόλα με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
• Ρίχνουμε τη φάβα και το νερό, αλατοπιπερώνουμε, και μόλις τα υλικά πάρουν μία βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για 25 περίπου λεπτά, μέχρι η φάβα να μαλακώσει και να εξαντληθούν τα υγρά. Εάν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο νερό.
• Με ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε τη φάβα έτσι ώστε να πάρει μία βελούδινη και ομοιόμορφη υφή.
• Γαρνίρουμε με κάπαρη, φρέσκο κρεμμυδάκι και λιαστή ντομάτα.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aνά μερίδα (1/3 συνταγής):

  • Ενέργεια: 356 kcal
  • Υδατάνθρακες: 47 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 20 γρ.
  • Λιπαρά: 4.9 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 12.8 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε

Υλικά: Για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 210 ml

Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti