ΦΑΒΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ

Υλικά για 3 μερίδες:

  • 250 γρ. φάβα
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 550 ml νερό
  • 3 κ.σ. κάπαρη
  • 30 γρ. ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα 1/2 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1/2 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με το θυμάρι, τον κουρκουμά και το κύμινο σε μία κατσαρόλα με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
• Ρίχνουμε τη φάβα και το νερό, αλατοπιπερώνουμε, και μόλις τα υλικά πάρουν μία βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για 25 περίπου λεπτά, μέχρι η φάβα να μαλακώσει και να εξαντληθούν τα υγρά. Εάν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο νερό.
• Με ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε τη φάβα έτσι ώστε να πάρει μία βελούδινη και ομοιόμορφη υφή.
• Γαρνίρουμε με κάπαρη, φρέσκο κρεμμυδάκι και λιαστή ντομάτα.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aνά μερίδα (1/3 συνταγής):

  • Ενέργεια: 356 kcal
  • Υδατάνθρακες: 47 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 20 γρ.
  • Λιπαρά: 4.9 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 12.8 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.