FISH STICKS

Φτιάχνουμε πεντανόστιμα, πανεύκολα, σπιτικά fish sticks που θα συναρπάσουν μικρούς και μεγάλους και θα φέρουν το αγαπημένο μας πιάτο στην πιο υγιεινή του εκδοχή στο τραπέζι μας, για απόλαυση χωρίς ενοχές.

Yλικά για 16 fish sticks:

  • 400 γρ. φιλέτο μπακαλιάρο χωρίς κόκκαλα
  • 3 αυγά
  • 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
  • 1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.σ. σκόνη αποξηραμένου κρεμμυδιού και 1/2 κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ για πανάρισμα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι

Για τη σάλτσα:

  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 1 τριμμένο καρότο
  • 2 κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη
  • 1 χούφτα ψιλοκομμένο άνηθο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Περνάμε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε πολυκοπτικό μηχάνημα και ρίχνουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι, πάπρικα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, 1 αυγό και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.
  • Χωρίζουμε σε 16 μπαλάκια και πλάθουμε στικς με τα χέρια μας.
  • Για το πανάρισμα θα χρειαστούμε 3 μπολ. Στο πρώτο βάζουμε το αλεύρι, στο δεύτερο χτυπάμε τα 2 αυγά με τη μουστάρδα και στο τρίτο την τριμμένη φρυγανιά με το θυμάρι.
  • Περνάμε τα στικς πρώτα από το αλεύρι, τινάζουμε καλά, μετά από το μείγμα αυγών και τέλος από το μείγμα φρυγανιάς.
  • Βάζουμε τα στικς σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 12-15 λεπτά.

Για τη σάλτσα:

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (3 fish sticks με σάλτσα):

Ενέργεια: 249 kcal

Υδατάνθρακες: 24.3 γρ.

Πρωτεΐνη: 28.8 γρ.

Λιπαρά: 6.2 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 1 γρ.

Φυτικές Ίνες: 1.5 γρ.

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.