Φτιάχνουμε πεντανόστιμα, πανεύκολα, σπιτικά fish sticks που θα συναρπάσουν μικρούς και μεγάλους και θα φέρουν το αγαπημένο μας πιάτο στην πιο υγιεινή του εκδοχή στο τραπέζι μας, για απόλαυση χωρίς ενοχές.
Yλικά για 16 fish sticks:
- 400 γρ. φιλέτο μπακαλιάρο χωρίς κόκκαλα
- 3 αυγά
- 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
- 1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κ.σ. σκόνη αποξηραμένου κρεμμυδιού και 1/2 κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 1/2 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
- 1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ για πανάρισμα
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- αλάτι
Για τη σάλτσα:
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 1 τριμμένο καρότο
- 2 κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη
- 1 χούφτα ψιλοκομμένο άνηθο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Περνάμε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε πολυκοπτικό μηχάνημα και ρίχνουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι, πάπρικα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, 1 αυγό και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.
- Χωρίζουμε σε 16 μπαλάκια και πλάθουμε στικς με τα χέρια μας.
- Για το πανάρισμα θα χρειαστούμε 3 μπολ. Στο πρώτο βάζουμε το αλεύρι, στο δεύτερο χτυπάμε τα 2 αυγά με τη μουστάρδα και στο τρίτο την τριμμένη φρυγανιά με το θυμάρι.
- Περνάμε τα στικς πρώτα από το αλεύρι, τινάζουμε καλά, μετά από το μείγμα αυγών και τέλος από το μείγμα φρυγανιάς.
- Βάζουμε τα στικς σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 12-15 λεπτά.
Για τη σάλτσα:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (3 fish sticks με σάλτσα):
Ενέργεια: 249 kcal
Υδατάνθρακες: 24.3 γρ.
Πρωτεΐνη: 28.8 γρ.
Λιπαρά: 6.2 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 1 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1.5 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε
Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti