GLUTEN FREE ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ

Η σημερινή συνταγή σίγουρα θα σας ξετρελάνει αγαπημένοι μου φίλοι! Φτιάχνουμε gluten free τορτιγιες με ΜΟΝΟ 1 υλικό!

ΥΛΙΚΟ:

  • 1 1/2 ΚΟΥΠΑ ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ
  • 1 1/2 κούπα νερό και λίγο αλάτι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε πολυκοπτικό μηχάνημα ή σε μπλέντερ χτυπάμε τον λιναρόσπορο μέχρι να γίνει αλεύρι.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό, αλατίζουμε και μόλις έρθει σε βρασμό αποσύρουμε από το μάτι, ρίχνουμε τον λιναρόσπορο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια και τα σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα.
  • Ανοίγουμε με πλάστη το κάθε μπαλάκι ανάμεσα σε δύο κομμάτια αντικολλητικού χαρτιού μέχρι να πάρουμε μια λεπτή πίτα. Κόβουμε με ένα στρογγυλό τσέρκι (ή καπάκι κατσαρόλας) για καλύτερο σχήμα.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ψήνουμε την κάθε πίτα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Γεμίζουμε τις gluten free τορτιγιες με υλικά της αρεσκείας μας

Για περισσότερες συνταγές με τορτίγιες, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά πίτα (1/10 συνταγής):

Ενέργεια: 123 kcal

Υδατάνθρακες: 6.7 γρ.

Πρωτεΐνη: 4.2 γρ.

Λιπαρά: 9.7 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 0,9 γρ.

Φυτικές Ίνες: 6.3 γρ.

 

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.