Η σημερινή συνταγή σίγουρα θα σας ξετρελάνει αγαπημένοι μου φίλοι! Φτιάχνουμε gluten free τορτιγιες με ΜΟΝΟ 1 υλικό!
ΥΛΙΚΟ:
- 1 1/2 ΚΟΥΠΑ ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ
- 1 1/2 κούπα νερό και λίγο αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε πολυκοπτικό μηχάνημα ή σε μπλέντερ χτυπάμε τον λιναρόσπορο μέχρι να γίνει αλεύρι.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό, αλατίζουμε και μόλις έρθει σε βρασμό αποσύρουμε από το μάτι, ρίχνουμε τον λιναρόσπορο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια και τα σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα.
- Ανοίγουμε με πλάστη το κάθε μπαλάκι ανάμεσα σε δύο κομμάτια αντικολλητικού χαρτιού μέχρι να πάρουμε μια λεπτή πίτα. Κόβουμε με ένα στρογγυλό τσέρκι (ή καπάκι κατσαρόλας) για καλύτερο σχήμα.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ψήνουμε την κάθε πίτα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Γεμίζουμε τις gluten free τορτιγιες με υλικά της αρεσκείας μας
Για περισσότερες συνταγές με τορτίγιες, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά πίτα (1/10 συνταγής):
Ενέργεια: 123 kcal
Υδατάνθρακες: 6.7 γρ.
Πρωτεΐνη: 4.2 γρ.
Λιπαρά: 9.7 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 0,9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 6.3 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε
Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti