GLUTEN FREE ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ

Η σημερινή συνταγή σίγουρα θα σας ξετρελάνει αγαπημένοι μου φίλοι! Φτιάχνουμε gluten free τορτιγιες με ΜΟΝΟ 1 υλικό!

ΥΛΙΚΟ:

  • 1 1/2 ΚΟΥΠΑ ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ
  • 1 1/2 κούπα νερό και λίγο αλάτι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε πολυκοπτικό μηχάνημα ή σε μπλέντερ χτυπάμε τον λιναρόσπορο μέχρι να γίνει αλεύρι.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό, αλατίζουμε και μόλις έρθει σε βρασμό αποσύρουμε από το μάτι, ρίχνουμε τον λιναρόσπορο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια και τα σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα.
  • Ανοίγουμε με πλάστη το κάθε μπαλάκι ανάμεσα σε δύο κομμάτια αντικολλητικού χαρτιού μέχρι να πάρουμε μια λεπτή πίτα. Κόβουμε με ένα στρογγυλό τσέρκι (ή καπάκι κατσαρόλας) για καλύτερο σχήμα.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ψήνουμε την κάθε πίτα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Γεμίζουμε τις gluten free τορτιγιες με υλικά της αρεσκείας μας

Για περισσότερες συνταγές με τορτίγιες, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά πίτα (1/10 συνταγής):

Ενέργεια: 123 kcal

Υδατάνθρακες: 6.7 γρ.

Πρωτεΐνη: 4.2 γρ.

Λιπαρά: 9.7 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 0,9 γρ.

Φυτικές Ίνες: 6.3 γρ.

 

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε

Υλικά: Για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 210 ml

Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti