ΚΕΙΚ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Υλικά για 14 μερίδες: 

  • 1 κούπα πουρέ κολοκύθας
  • 2 αυγά
  • 1½ κούπα αλεύρι γ.ο.χ.
  • ½ κούπα καστανή ζάχαρη & 3 κ.σ. για γαρνίρισμα
  • 4 κ.σ. σπορέλαιο
  • ¾ κεσεδάκι (150 γρ.) γιαούρτι στραγγιστό 2%  
  • 2 κ.σ. baking powder
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
  • ¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο  
  • 3 κ.σ. κολοκυθόσπορο
  • 1 πρέζα αλάτι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το baking, το αλάτι, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα.
  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
  • Ρίχνουμε το σπορέλαιο, το γιαούρτι και τον πουρέ κολοκύθας και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα αυγών.
  • Σταματάμε το χτύπημα στο μίξερ και ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα των στερεών ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ (προσέχουμε να μην ανακατέψουμε πολύ ώρα για να γίνει αφράτο το κέικ).
  • Γεμίζουμε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ (12Χ30 εκ. περίπου) στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, γαρνίρουμε με καστανή ζάχαρη και κολοκυθόσπορο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 45-50 λεπτά ή έως ότου τρυπώντας το κέικ με καλαμάκι για σουβλάκι αυτό βγει στεγνό.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε για 20 λεπτά να κρυώσει πριν το κόψουμε. 
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aνά κομμάτι:

  • Ενέργεια: 145 kcal
  • Υδατάνθρακες: 22 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 4.3 γρ.
  • Λιπαρά: 4 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 1.8 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 1.8 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 5 φέτες ψωμί 5 αυγά 300 ml Alpro φυτικό

Υλικά: 3 Wasa Original 70 ml γάλα χαμηλών λιπαρών ή

Υλικά: 1 μήλο καθαρισμένο σε κυβάκια 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών