Υλικά για 14 μερίδες:
- 1 κούπα πουρέ κολοκύθας
- 2 αυγά
- 1½ κούπα αλεύρι γ.ο.χ.
- ½ κούπα καστανή ζάχαρη & 3 κ.σ. για γαρνίρισμα
- 4 κ.σ. σπορέλαιο
- ¾ κεσεδάκι (150 γρ.) γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 2 κ.σ. baking powder
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.σ. κανέλα
- ¼ κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
- ¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 3 κ.σ. κολοκυθόσπορο
- 1 πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το baking, το αλάτι, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα.
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
- Ρίχνουμε το σπορέλαιο, το γιαούρτι και τον πουρέ κολοκύθας και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα αυγών.
- Σταματάμε το χτύπημα στο μίξερ και ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα των στερεών ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ (προσέχουμε να μην ανακατέψουμε πολύ ώρα για να γίνει αφράτο το κέικ).
- Γεμίζουμε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ (12Χ30 εκ. περίπου) στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, γαρνίρουμε με καστανή ζάχαρη και κολοκυθόσπορο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 45-50 λεπτά ή έως ότου τρυπώντας το κέικ με καλαμάκι για σουβλάκι αυτό βγει στεγνό.
- Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε για 20 λεπτά να κρυώσει πριν το κόψουμε.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Aνά κομμάτι:
- Ενέργεια: 145 kcal
- Υδατάνθρακες: 22 γρ.
- Πρωτεΐνη: 4.3 γρ.
- Λιπαρά: 4 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 1.8 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 1.8 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 μήλο καθαρισμένο σε κυβάκια 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών