ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΤΑΛΙΑΤΑ ΜΕ ΣΙΤΑΡΙ

Yλικά για 2 μερίδες:

Για την ταλιάτα

  • 2 φιλέτα μοσχαριού (ταλιάτα) 200 γρ. το καθένα
  • 2 κ.g. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. βούτυρο ελαφρύ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι & πιπέρι

Για το σιτάρι

  • 100 γρ. σιτάρι
  • ½ κούπα ροδι
  • 3 κ.σ. μαύρες σταφίδες
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα ροδιού

  • 4 κ.σ. ρόδι
  • 2 κ.γ. μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σιτάρι

  • Ξεπλένουμε καλά το σιτάρι και σιγοβράζουμε για 2 ώρες σε αλατισμένο νερό.
  • Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ανακατεύουμε το σιτάρι με το ρόδι, τις σταφίδες και το σχοινόπρασο και προσθέτουμε λίγο αλάτι αν είναι απαραίτητο.

Για την ταλιάτα

  • Αλατοπιπερώνουμε την ταλιάτα και τη φέρνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το σκόρδο και προσθέτουμε την ταλιάτα, ψήνουμε σε υψηλή φωτιά για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ή για λίγα παραπάνω λεπτά αν τη θέλουμε καλοψημένη.

Για τη σάλτσα ροδιού

  • Με σουρωτήρι παίρνουμε το χυμό από το ρόδι και το ρίχνουμε στο σκεύος που ψήσαμε την ταλιάτα, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε σε υψηλή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρευστη.

Για περισσότερες συνταγές με ταλιάτα, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (½ συνταγή):

  • Ενέργεια: 465 kcal
  • Υδατάνθρακες: 38 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 34.1 γρ.
  • Λιπαρά: 19 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 9.2 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 6.9 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε

Υλικά: Για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 210 ml

Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti