Yλικά για 2 μερίδες:
Για την ταλιάτα
- 2 φιλέτα μοσχαριού (ταλιάτα) 200 γρ. το καθένα
- 2 κ.g. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. βούτυρο ελαφρύ
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι & πιπέρι
Για το σιτάρι
- 100 γρ. σιτάρι
- ½ κούπα ροδι
- 3 κ.σ. μαύρες σταφίδες
- 2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Για τη σάλτσα ροδιού
- 4 κ.σ. ρόδι
- 2 κ.γ. μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το σιτάρι
- Ξεπλένουμε καλά το σιτάρι και σιγοβράζουμε για 2 ώρες σε αλατισμένο νερό.
- Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Ανακατεύουμε το σιτάρι με το ρόδι, τις σταφίδες και το σχοινόπρασο και προσθέτουμε λίγο αλάτι αν είναι απαραίτητο.
Για την ταλιάτα
- Αλατοπιπερώνουμε την ταλιάτα και τη φέρνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το σκόρδο και προσθέτουμε την ταλιάτα, ψήνουμε σε υψηλή φωτιά για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ή για λίγα παραπάνω λεπτά αν τη θέλουμε καλοψημένη.
Για τη σάλτσα ροδιού
- Με σουρωτήρι παίρνουμε το χυμό από το ρόδι και το ρίχνουμε στο σκεύος που ψήσαμε την ταλιάτα, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε σε υψηλή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρευστη.
Για περισσότερες συνταγές με ταλιάτα, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (½ συνταγή):
- Ενέργεια: 465 kcal
- Υδατάνθρακες: 38 γρ.
- Πρωτεΐνη: 34.1 γρ.
- Λιπαρά: 19 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 9.2 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 6.9 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε
Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti