Υλικά (για 4 μερίδες)
- 250 γρ. noodles ρυζιού
- 3 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
- 100 ml σάλτσα σόγιας
- 4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
- 150 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 30 γρ. κάσιους
- 4 κ.σ. σουσάμι
- 4 κ.σ. λιναρόσπορος (προαιρετικά)
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1 κ.γ. σκόνη ginger
- ½ κ.γ. κουρκουμά
- φρέσκο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη σάλτσα σόγιας με την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη, απομακρύνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη ginger και φρέσκο πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Σε μια σακούλα τροφίμων ή σε μια πιατέλα βάζουμε τις χοιρινές μπριζόλες, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και ρίχνουμε το μείγμα σόγιας, κρατώντας στην άκρη λίγες κουταλιές.
- Αφήνουμε για αρκετές ώρες σκεπασμένα ή σφραγισμένα να μαριναριστούν.
- Βγάζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και σε αντικολλητικό τηγάνι που καίει σε υψηλή φωτιά τις θωρακίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Στη συνέχεια τις αλοίφουμε με ένα πινέλο με μαρινάδα και σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Στο ίδιο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, τον κουρκουμά και τα ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
- Σε μεγάλο μπολ με βραστό νερό ρίχνουμε τα noodles για 5 λεπτά (ή όσα λεπτά αναφέρει η συσκευασία), τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο αντικολλητικό με τα λαχανικά, προσθέτοντας και τα κάσιους.
- Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε προσθέτοντας το μείγμα σόγιας που είχαμε κρατήσει στην άκρη.
- Βγάζουμε τις μπριζόλες από το φούρνο και κόβουμε το ψαχνό σε κομμάτια τα οποία προσθέτουμε στα noodles.
- Γαρνίρουμε με σουσάμι.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα:
- Ενέργεια: 358 kcal
- Υδατάνθρακες: 42,2 γρ.
- Πρωτεΐνη: 26,3 γρ.
- Λιπαρά: 10,2 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 2,5 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 4,5 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε
Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti