NOODLES ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ TERIYAKI ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Υλικά (για 4 μερίδες) 

  • 250 γρ. noodles ρυζιού
  • 3 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
  • 100 ml σάλτσα σόγιας
  • 4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
  • 150 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 30 γρ. κάσιους
  • 4 κ.σ. σουσάμι
  • 4 κ.σ. λιναρόσπορος (προαιρετικά)
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.γ. σκόνη ginger
  • ½ κ.γ. κουρκουμά
  • φρέσκο πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη σάλτσα σόγιας με την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη, απομακρύνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη ginger και φρέσκο πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Σε μια σακούλα τροφίμων ή σε μια πιατέλα βάζουμε τις χοιρινές μπριζόλες, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και ρίχνουμε το μείγμα σόγιας, κρατώντας στην άκρη λίγες κουταλιές.
  • Αφήνουμε για αρκετές ώρες σκεπασμένα ή σφραγισμένα να μαριναριστούν.
  • Βγάζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και σε αντικολλητικό τηγάνι που καίει σε υψηλή φωτιά τις θωρακίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Στη συνέχεια τις αλοίφουμε με ένα πινέλο με μαρινάδα και σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς ψήνουμε για 30 λεπτά.
  • Στο ίδιο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, τον κουρκουμά και τα ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
  • Σε μεγάλο μπολ με βραστό νερό ρίχνουμε τα noodles για 5 λεπτά (ή όσα λεπτά αναφέρει η συσκευασία), τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο αντικολλητικό με τα λαχανικά, προσθέτοντας και τα κάσιους.
  • Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε προσθέτοντας το μείγμα σόγιας που είχαμε κρατήσει στην άκρη.
  • Βγάζουμε τις μπριζόλες από το φούρνο και κόβουμε το ψαχνό σε κομμάτια τα οποία προσθέτουμε στα noodles.
  • Γαρνίρουμε με σουσάμι. 
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα: 

  • Ενέργεια: 358 kcal
  • Υδατάνθρακες: 42,2 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 26,3 γρ.
  • Λιπαρά: 10,2 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 2,5 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 4,5 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε

Υλικά: Για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 210 ml

Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti