Μερίδες Συνταγής: 2
Υλικά:
- 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα (450-500 γρ.)
- 50 γρ. κρέμα τυρί light
- 20 γρ. τριμμένο ρεγκάτο light
- 20 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
- 1 καυτερή πιπεριά jalapeno κομένη σε ροδέλες (ή κόκκινη πιπεριά αν δε το θέλουμε spicy)
- 30 γρ. μπέικον γαλοπούλας ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
- αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κάθε φιλέτο κοτόπουλου κάνουμε 4-5 χαρακιές με κοφτερό μαχαίρι, δημιουργώντας “τσέπες” για γέμιση προσέχοντας να μην κόψουμε τελείως το κοτόπουλο.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το μπέικον γαλοπούλας και το ελαιόλαδο για 7-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν και προσθέτουμε τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα τυρί, το ρεγκάτο, τη μοτσαρέλα, το σκόρδο, το σοταρισμένο κρεμμύδι με το μπείκον γαλοπούλας και αλατοπιπερώνουμε.
- Γεμίζουμε τις τσέπες του κοτόπουλου με ένα κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα τυριού και προσθέτουμε τις πιπεριές.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
- Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με σαλάτα και φρέσκα μυρωδικά.
Για περισσότερες συνταγές με κοτόπουλο, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (½ συνταγή):
- Ενέργεια: 289 kcal
- Υδατάνθρακες: 9.6 γρ.
- Πρωτεΐνη: 41 γρ.
- Λιπαρά: 12.3 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 4.4 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 1.3 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 συσκευασία κοκκινόψαρο 2 πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες 1
Υλικά: 400 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 2 αυγά μισή ψιλοκομμένη