ΠΡΑΣΙΝΗ ΦΑΒΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

Υλικά για 4 μερίδες:

Για τις γαρίδες:

  • 1 συσκευασία (400 γρ.) Ακέφαλες Γαρίδες 26/30 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ
  • ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
  • λίγη σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.σ. βούτυρο χαμηλών λιπαρών αλάτι

Για τη φαβα:

  • 250 γρ. φαβα
  • 700 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι
  • Θυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι με το ελαιόλαδο.
  • Ξεπλένουμε καλά τη φάβα. Τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
  • Πολτοποιούμε τη φάβα με ραβδομπλέντερ χειρός.
  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις μαρινάρουμε με το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού, τη σκόνη αποξηραμένου σκόρδου και αλάτι.
  • Σε σχαροτήγανο ή αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε τις γαρίδες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
  • Σερβίρουμε τη φάβα και προσθέτουμε τις γαρίδες από πάνω.

Για περισσότερες ιδέες για συνταγές για φαβα, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανα μερίδα (1/4 συνταγής):

  • Ενέργεια: 378 kcal
  • Υδατάνθρακες: 46.4 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 22.5 γρ.
  • Λιπαρά: 14.1 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 4.5 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 9.5 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 400 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 2 αυγά μισή ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά 2-3 ντοματίνια σε φετάκια 40 γρ. τυρί χαμηλών

Υλικά: 3 τορτίγιες 3 αυγά 200 γρ. Cottage Cheese 2 μανιτάρια σε φέτες μισή κόκκινη πιπεριά σε φέτες 60 γρ.

Υλικά για 3 burger tacos: 3 τορτίγιες 400 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά αλάτι & πιπέρι Για τη σάλτσα: 80 γρ.

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.