Σε αυτή την εκδοχή του red velvet cheesecake “παντρεύονται” δύο μεγάλες αγάπες και κανείς δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος από τη νοστιμιά αυτού του συνδυασμού που έχει ξεφορτωθεί τα περιττά και ξεκινάει μια πιο “light” κοινή ζωή.
Υλικά για 6 μερίδες :
Για τη βάση:
- 40 γρ. καρύδια
- 40 γρ. (περίπου 6) χουρμάδες μουλιασμένους σε ζεστό νερό
- λίγο αλάτι
Για την κρέμα:
- 200 γρ. τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
- 25 γρ. ωμό παντζάρι
- 40 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα raspberries
- 30 γρ. κρυσταλλική στέβια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε τα καρύδια με τους χουρμάδες και λίγο αλάτι.
- Χρησιμοποιούμε το μείγμα για να φτιάξουμε βάση σε 6 γυάλινα σφηνάκια ή 2 μεγαλύτερα βαζάκια.
- Με ραβδομπλέντερ χειρός ή σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε τα συστατικά της κρέμας μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο ροζ μείγμα.
- Γεμίζουμε με την κρέμα τα γυάλινα σκεύη και γαρνίρουμε με φρέσκα raspberries και δυόσμο.
- Συντηρούμε στο ψυγείο.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα 1/6:
- Ενέργεια: 154 kcal
- Υδατάνθρακες: 21.2 γρ.
- Πρωτεΐνη: 8.4 γρ.
- Λιπαρά: 5.3 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 2.7 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 1.3 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 μήλο καθαρισμένο σε κυβάκια 1 κ.γ. βούτυρο χαμηλών