ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 300 γρ. ρεβίθια
  • 1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • 150 γρ. λουκάνικο γαλοπούλας
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. μπαλσάμικο από κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε τα ρεβίθια από το προήγουμενο βράδυ σε μπολ με περίσσεια νερού και 1 κ.γ. μαγειρική σόδα.
  • Την επόμενη ημέρα ξεπλένουμε καλά τα ρεβίθια και σε κατσαρόλα με βραστό νερό, τα ρίχνουμε να πάρουν μία πρώτη βράση για περίπου 10 λεπτά.
  • Τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε καλά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών (ή κοτόπουλου) και τα ρεβίθια και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 60 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν με σκεπασμένο καπάκι.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες, το λουκάνικο σε κομματάκια και σε αντικολλητικό τηγάνι τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και φρέσκο θυμάρι.
  • Μόλις τα κρεμμύδια μαλακώσουν προσθέτουμε το μέλι και το μπαλσάμικο και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
  • Σερβίρουμε τα ρεβίθια με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και λουκάνικο και προαιρετικά γαρνίρουμε με έξτρα πιπέρι ή και θυμάρι.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (¼ συνταγής):

  • Ενέργεια: 347 kcal
  • Υδατάνθρακες: 37.2 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 24 γρ.
  • Λιπαρά: 11.1 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 3.7 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 7.6 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε

Υλικά: Για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 210 ml

Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti