Υλικά για 4 μερίδες:
- 300 γρ. ρεβίθια
- 1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
- 150 γρ. λουκάνικο γαλοπούλας
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. μπαλσάμικο από κόκκινο κρασί
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε τα ρεβίθια από το προήγουμενο βράδυ σε μπολ με περίσσεια νερού και 1 κ.γ. μαγειρική σόδα.
- Την επόμενη ημέρα ξεπλένουμε καλά τα ρεβίθια και σε κατσαρόλα με βραστό νερό, τα ρίχνουμε να πάρουν μία πρώτη βράση για περίπου 10 λεπτά.
- Τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε καλά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών (ή κοτόπουλου) και τα ρεβίθια και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 60 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν με σκεπασμένο καπάκι.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες, το λουκάνικο σε κομματάκια και σε αντικολλητικό τηγάνι τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και φρέσκο θυμάρι.
- Μόλις τα κρεμμύδια μαλακώσουν προσθέτουμε το μέλι και το μπαλσάμικο και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
- Σερβίρουμε τα ρεβίθια με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και λουκάνικο και προαιρετικά γαρνίρουμε με έξτρα πιπέρι ή και θυμάρι.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (¼ συνταγής):
- Ενέργεια: 347 kcal
- Υδατάνθρακες: 37.2 γρ.
- Πρωτεΐνη: 24 γρ.
- Λιπαρά: 11.1 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 3.7 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 7.6 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε
Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti