Υλικά (Για 20 πίτες):
- 3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
- ¾ κούπας χλιαρό νερό
- 60 γρ. σπορέλαιο
- 2 κ.γ. baking powder
- 2-3 κ.σ. πουρέ παντζάρι (σελ. ) ή 1 χούφτα σπανάκι φρέσκο (για πράσινο χρώμα)
- 1 κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζύμη λευκής τορτίγιας
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder. Προσθέτουμε το νερό, το σπορέλαιο και το αλάτι. Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 ίσα μπαλάκια και κρατάμε τη λευκή ως έχει ενώ τα υπόλοιπα 2 τα χρωματίζουμε.
Για τις κόκκινες τορτιγιες
- Ανοίγουμε με τα δάχτυλα μας μία τρύπα στη μέση της ζύμης, βάζουμε μέσα 1 κ.σ. πουρέ παντζαριού και ζυμώνουμε πολύ καλά προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειάζεται μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και εύπλαστη.
- Ανάλογα με την απόχρωση που θέλουμε να αποκτήσει η ζύμη μας προσθέτουμε επιπλέον πουρέ παντζαριού και αλεύρι αντίστοιχα.
Για τις πράσινες τορτιγιες
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά τορτίγια:
- Ενέργεια: 102 kcal
- Υδατάνθρακες: 14 γρ.
- Πρωτεΐνη: 1.9 γρ.
- Λιπαρά: 4.1 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 0.6 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 1 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε
Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti