ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ

Υλικά (Για 20 πίτες):

  • 3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
  • ¾ κούπας χλιαρό νερό
  • 60 γρ. σπορέλαιο
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 2-3 κ.σ. πουρέ παντζάρι (σελ. ) ή 1 χούφτα σπανάκι φρέσκο (για πράσινο χρώμα)
  • 1 κ.γ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζύμη λευκής τορτίγιας

  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder. Προσθέτουμε το νερό, το σπορέλαιο και το αλάτι. Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 ίσα μπαλάκια και κρατάμε τη λευκή ως έχει ενώ τα υπόλοιπα 2 τα χρωματίζουμε.

Για τις κόκκινες τορτιγιες

  • Ανοίγουμε με τα δάχτυλα μας μία τρύπα στη μέση της ζύμης, βάζουμε μέσα 1 κ.σ. πουρέ παντζαριού και ζυμώνουμε πολύ καλά προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειάζεται μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και εύπλαστη.
  • Ανάλογα με την απόχρωση που θέλουμε να αποκτήσει η ζύμη μας προσθέτουμε επιπλέον πουρέ παντζαριού και αλεύρι αντίστοιχα.

Για τις πράσινες τορτιγιες

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά τορτίγια:

  • Ενέργεια: 102 kcal
  • Υδατάνθρακες: 14 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 1.9 γρ.
  • Λιπαρά: 4.1 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 0.6 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 1 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε

Υλικά: Για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 210 ml

Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti