ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΧΟΙΡΙΝΟΣ ΓΥΡΟΣ

Υλικά για 4 μερίδες: 

  • 500 γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε μακρόστενες λωρίδες
  • 2 κ.σ. λευκό ξύδι
  • 2 κ.σ. ρίγανη
  • 2 κ.γ. αποξηραμένο ή φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία σακούλα μαριναρίσματος ή σε γυάλινο μπολ τοποθετούμε το ψαρονέφρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας εκτός από το μέλι.
  • Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για όσο χρόνο διαθέτουμε στο ψυγείο.
  • Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι που έχει ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το μαριναρισμένο ψαρονέφρι σε δύο δόσεις (αν το ρίξουμε όλο μαζί θα πέσει η θερμοκρασία του τηγανιού και θα βράσει στα υγρά του το κοτόπουλο πράγμα που δε θέλουμε).
  • Μόλις το ψαρονέφρι πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές ρίχνουμε το μέλι, χαμηλώνουμε φωτιά και αφήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με ψημένες αλάδωτες πίτες για σουβλάκι, λαχανικά της αρεσκείας μας και σάλτσα από γιαούρτι με φρέσκα μυρωδικά. 
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα:

  • Ενέργεια: 245 kcal
  • Υδατάνθρακες: 3.2 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 43 γρ.
  • Λιπαρά: 8 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 2 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 0 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.