ΤΟΡΤΕΛΙΝΙ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ GORGONZOLA

Γιορτινές ημέρες πλησιάζουν και ευκαιρία για να φτιάξουμε τορτελινι Ολικής Άλεσης με σάλτσα κολοκύθας και γκοργκοντζόλα.

Υλικά:

  • 2 συσκευασίες Τορτελίνι Ολικής Άλεσης
  • 500 γρ. κολοκύθα
  • 120 γρ. γκοργκοντζόλα
  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • αποξηραμένο θυμάρι
  • λίγη σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο σχοινόπρασο
  • αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση, ρίχνουμε λίγο λάδι, αλάτι, θυμάρι τη γυρίζουμε ανάποδα σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά.
  • Βράζουμε τα Τορτελίνι Όλικής Άλεσης MISKO σε αλατισμένο νερό, με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο με το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι μέχρι να γυαλίσουν.
  • Προσθέτουμε τη σάρκα της κολοκύθας, τη γκοργκοντζόλα, λίγο νερό από τα τορτελίνι που βράζουν και χτυπάμε με ραβδομπλέντερ χειρός.
  • Σουρώνουμε τα τορτελίνι και τα ρίχνουμε στη σάλτσα κολοκύθας.
  • Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με σχοινόπρασο και φρέσκο πιπέρι.

Αν δεν είστε φαν της γκοργκοντζόλας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο τυρί όπως κατίκι ή ανθότυρο.

Για περισσότερες συνταγές με ζυμαρικά, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (1/6 συνταγής):

  • Ενέργεια: 449 kcal
  • Υδατάνθρακες: 63,2 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 17,7 γρ.
  • Λιπαρά: 12,9 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 3,8 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 4,3 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε

Υλικά: Για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 210 ml

Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti