Γιορτινές ημέρες πλησιάζουν και ευκαιρία για να φτιάξουμε τορτελινι Ολικής Άλεσης με σάλτσα κολοκύθας και γκοργκοντζόλα.
Υλικά:
- 2 συσκευασίες Τορτελίνι Ολικής Άλεσης
- 500 γρ. κολοκύθα
- 120 γρ. γκοργκοντζόλα
- 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- αποξηραμένο θυμάρι
- λίγη σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- λίγο σχοινόπρασο
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση, ρίχνουμε λίγο λάδι, αλάτι, θυμάρι τη γυρίζουμε ανάποδα σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά.
- Βράζουμε τα Τορτελίνι Όλικής Άλεσης MISKO σε αλατισμένο νερό, με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο με το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι μέχρι να γυαλίσουν.
- Προσθέτουμε τη σάρκα της κολοκύθας, τη γκοργκοντζόλα, λίγο νερό από τα τορτελίνι που βράζουν και χτυπάμε με ραβδομπλέντερ χειρός.
- Σουρώνουμε τα τορτελίνι και τα ρίχνουμε στη σάλτσα κολοκύθας.
- Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με σχοινόπρασο και φρέσκο πιπέρι.
Αν δεν είστε φαν της γκοργκοντζόλας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο τυρί όπως κατίκι ή ανθότυρο.
Για περισσότερες συνταγές με ζυμαρικά, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (1/6 συνταγής):
- Ενέργεια: 449 kcal
- Υδατάνθρακες: 63,2 γρ.
- Πρωτεΐνη: 17,7 γρ.
- Λιπαρά: 12,9 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 3,8 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 4,3 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε
Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti