ΒΡΩΜΗ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Υλικά για 1 μερίδα: 

  • ½ κούπα νιφάδες βρώμης
  • ¾ κούπας νερό ή ημίπαχο γάλα
  • 4 δαμάσκηνα
  • 1 κ.σ. μέλι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό και ρίχνουμε τη βρωμη.
  • Αφήνουμε για 1-2 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τα δαμάσκηνα με το μέλι και τα αφήνουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά να καραμελώσουν.
  • Σε μπολ βάζουμε τη βρώμη και γαρνίρουμε με τα καραμελωμένα δαμάσκηνα προσθέτοντας έξτρα μέλι αν θέλουμε 

Για περισσότερες ιδέες για πρωινά ή σνακ με βρώμη, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aνά μερίδα: 

  • Ενέργεια: 273 kcal
  • Υδατάνθρακες: 71 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 9.5 γρ.
  • Λιπαρά: 3.9 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 0.6 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 10.1 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 2 μερίδες: 40 γρ. νιφάδες βρώμης 20 γρ.

Υλικά για 6 κουλούρια: 1 ώριμη μπανάνα 140 γρ. σουσάμι

Υλικά: 12 ΠΤΙ ΜΠΕΡ χωρίς προσθήκη ζάχαρης 120 ml γάλα