ΖΟΥΜΕΡΟ ΦΙΛΕΤΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ

Υλικά :

  • 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το αλάτι καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του φιλέτου γαλοπούλας.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε υψηλή φωτιά θωρακίζουμε το φιλέτο από όλες τις πλευρές για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ψήνουμε το φιλέτο για 40 λεπτά.
  • Προσοχή αν το φιλέτο είναι αρκετά μικρότερο (500-600 γρ.) θα χρειαστεί 30 λεπτά ψήσιμο, ενώ αν είναι αρκετά μεγαλύτερο (1.2- 1.4 κιλά) θα χρειαστεί 45-50 λεπτά.

Για περισσότερες συνταγές με γαλοπούλα, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά 100 γρ. μαγειρεμένης γαλοπούλας :

  • Ενέργεια: 135 kcal
  • Υδατάνθρακες: 0 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 23.4 γρ.
  • Λιπαρά: 5 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 0.9 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 0 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Φανταστικά Πολύκαρπα ψωμάκια σάντουιτς με λαχταριστή κοτοσαλάτα! Τέλεια γεύση, σε ένα ισορροπημένο και θρεπτικό γεύμα!! Για τα ψωμάκια: 500 γρ.

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.