SUSHI BURGER

Sushi burger

Υλικά για 3 μερίδες:

1 κούπα ρύζι για σούσι

1¼ κούπας κρύο νερό

3 κ.σ. μείγμα μίριν για σούσι

½ ώριμο αβοκάντο

100 γρ. φιλέτο σολομού φρέσκο (ή καπνιστό)

1 καρότο

½ αγγούρι

50 ml σάλτσα σόγιας

1 φύλλο νόρι

λίγο μαύρο σουσάμι

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το ρύζι και αν έχουμε χρόνο το αφήνουμε για 1 ώρα σε κρύο νερό και το ξεπλένουμε καλά. Σε ένα κατσαρολάκι με κλειστό καπάκι βάζουμε το ρύζι με το νερό και μόλις πάρει μια βράση, κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κατσαρολάκι στο σβηστό μάτι σκεπασμένο για 20 λεπτά. Προσοχή, δεν ανοίγουμε καθόλου ενδιάμεσα το καπάκι και δεν ανακατεύουμε το ρύζι. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από το μάτι και το αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσει. Βάζουμε το ρύζι σε μπολ, ρίχνουμε το μείγμα μίριν και ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει σε όλο το ρύζι. Με τη βοήθεια στργγυλού κουπάτ φτιάχνουμε 6 βάσεις ρυζιού. Σε 3 από αυτές βάζουμε φέτες αβοκάντο και αγγουριού, φλίδες καρότου, σολομό. Προαιρετικά γαρνίρουμε με λωρίδες νόρι και μαύρο σουσάμι.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

Ενέργεια: 321 kcal

Υδατάνθρακες: 54 γρ.

Πρωτεΐνη: 10.5 γρ.

Λιπαρά: 7.3 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 1.2 γρ.

Φυτικές Ίνες: 3.2 γρ.