ΓΑΜΠΑΡΗ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΥΔΑΣ

Υλικά:

  • 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη
  • 350 ml γάλα καρύδας light
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 10 ντοματίνια
  • 2 limes
  • γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • τσίλι σε σκόνη ψιλοκκομένο κόλιανδρο & σπασμένα κάσιους για γαρνιτούρα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ξεπαγώνουμε τη γάμπαρη 7 Θάλασσες και καθαρίζουμε προσεκτικά.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη γάμπαρη και μαρινάρουμε με χυμό από 1 λάιμ, 1 σκελίδα σκόρδου, σκόνη τσίλι και αλάτι.
  • Σε wok ή αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το τσίλι και την πάπρικα με 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά.
  • Προσθέτουμε τη γάμπαρη και τα ντοματίνια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και γαρνίρουμε προαιρετικά με φρέσκο κόλιανδρο, ξύσμα από λάιμ & σπασμένα κάσιους.

Για περισσότερες συνταγές με θαλασσινά και ψάρι, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (180 γρ. γάμπαρη σε σάλτσα καρύδας με 180 γρ. μπασμάτι):

  • Ενέργεια: 423 kcal
  • Υδατάνθρακες: 44.1 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 27.7 γρ.
  • Λιπαρά: 14.1 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 9.5 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 4.6 γ
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Η καλύτερη λύση για cake mix σε βάζο, έτσι ώστε στο πι και φι να έχετε έτοιμο ατομικό κέικ! Για

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.