SCONES ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ CRANBERRIES

Scones με πορτοκαλι και cranberries

Πανέμορφο Σ/Κ με λίγο παραπάνω χρόνο για την κουζίνα και φτιάχνουμε όλοι Scones με πορτοκαλι & cranberries με Πολύκαρπο Αλεύρι. Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.

.

Υλικά για περίπου 16 scones:

1️⃣ 380 γρ. πολύκαρπο αλεύρι Μύλοι Αγίου Γεωργίου

2️⃣ 90 γρ. μέλι

3️⃣ 65 γρ. αποξηραμένα cranberries ψιλοκομμένα

4️⃣ 4 κ.σ. βούτυρο ελαφρύ (χαμηλών λιπαρών)

5️⃣ χυμό από 1½ πορτοκάλι

6️⃣ ξύσμα από 2 πορτοκάλι

7️⃣ 1 αυγό

8️⃣ 2 κ.σ. baking powder

9️⃣ ½ κ.γ. μαγειρική σόδα

λίγο αλάτι

.

Εκτέλεση

Για τα scones

✅ Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι. Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο παγωμένο και με τα χέρια μας το τρίβουμε απαλά ώστε να αναμειχθεί με τα στερεά και να πάρει τη μορφή υγρής άμμου.

✅ Προσθέτουμε το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αυγό χτυπημένο. Ρίχνουμε και τα cranberries αλευρωμένα και όσο από το χυμό πορτοκαλιού χρειαστεί και ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη. Τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

✅ Αφαιρούμε από το ψυγείο και απλώνουμε με τα χέρια μας τη ζύμη στον πάτο ενός στρογγυλού ταψιού με διάμετρο 20-22 εκ. έτσι ώστε να έχει πάχος περίπου 1,5 εκ. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο, αφαιρούμε μετά από 1,5 ώρα και με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού κόβουμε πρώτα σε 8 τρίγωνα και στη συνέχεια σε 16 μικρότερα. Απλώνουμε τα τρίγωνα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 16 λεπτά.

.

Διατροφικές πληροφορίες/ scone

Ενέργεια: 110 kcal

Υδατάνθρακες: 19 γρ.

Πρωτεΐνη: 3 γρ.

Λιπαρά: 1,9 γρ.

Κορεσμένα Λιπαρά: 1,3 γρ.

Φυτικές Ίνες: 1,3 γρ.

.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ

✅ Τα φανταστικά αυτά scones είναι πλούσια σε Vit Β, ψευδάργυρο, μαγγάνιο & σίδηρο!!

✅ Το νέο Πολύκαρπο Αλεύρι των Μύλων Αγίου Γεωργίου περιέχει 5 διαφορετικούς σπόρους: σίκαλης, βρώμης, ηλιόσπορου, σιταριού και κριθαριού. Έτσι αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών (12,8 γρ./ 100 γρ.) και φυτικών ινών (4,5 γρ./ 100 γρ.)

Για περισσότερες συνταγές για scones, πατήστε εδώ.