ΑΥΓΟΣΑΛΑΤΑ

Υλικά

Για τα bagels:

  • 270 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 360 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% 1 κ.γ. baking powder αλάτι σουσάμι για γαρνίρισμα

Για την αυγοσαλάτα:

  • 8 σφιχτά βρασμένα αυγά
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 100 γρ. Condito Mayo Vegan Sauce με απαλή μουστάρδα
  • 1 χούφτα φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο ξύσμα από 1 λεμόνι αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα bagels:

  • Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking, το γιαούρτι και προσθέτουμε αλάτι.
  • Πλάθουμε μια ομοιόμορφη ζύμη, την αφήνουμε για λίγη ώρα να ξεκουραστεί και χωρίζουμε σε 8 κομμάτια.
  • Με τα χέρια μας ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε κορδόνι και κλείνουμε σχηματίζοντας έναν κύκλο.
  • Βάζουμε τα bagels σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αλείφουμε με κρόκο αυγού και γαρνίρουμε με σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Για την αυγοσαλάτα:

  • Καθαρίζουμε τα αυγά, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε σε μπολ.
  • Προσθέτουμε τη σάρκα των αβοκάντο, τα μυρωδικά ψιλοκκομένα, το ξύσμα από λεμόνι, τη Condito Mayo Vegan Sauce, αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Γεμίζουμε τα bagels με την αυγοσαλάτα.

Για περισσότερες ιδέες για σαλάτες, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά 1 bagel με αυγοσαλάτα:

  • Ενέργεια: 328  kcal
  • Υδατάνθρακες: 30.1 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 15.2 γρ.
  • Λιπαρά: 16.4 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 4,2 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 3.9 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 340 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 150 γρ. γιαούρτι 2% 100

Υλικά: 4 μεγάλες τορτίγιες ολικής άλεσης 2 κούπες φρέσκο σπανάκι

Υλικά: 200 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 3 τορτίγιες 1 μικρό