Υλικά
Για τα bagels:
- 270 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 360 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% 1 κ.γ. baking powder αλάτι σουσάμι για γαρνίρισμα
Για την αυγοσαλάτα:
- 8 σφιχτά βρασμένα αυγά
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 100 γρ. Condito Mayo Vegan Sauce με απαλή μουστάρδα
- 1 χούφτα φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο ξύσμα από 1 λεμόνι αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα bagels:
- Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking, το γιαούρτι και προσθέτουμε αλάτι.
- Πλάθουμε μια ομοιόμορφη ζύμη, την αφήνουμε για λίγη ώρα να ξεκουραστεί και χωρίζουμε σε 8 κομμάτια.
- Με τα χέρια μας ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε κορδόνι και κλείνουμε σχηματίζοντας έναν κύκλο.
- Βάζουμε τα bagels σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αλείφουμε με κρόκο αυγού και γαρνίρουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Για την αυγοσαλάτα:
- Καθαρίζουμε τα αυγά, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε τη σάρκα των αβοκάντο, τα μυρωδικά ψιλοκκομένα, το ξύσμα από λεμόνι, τη Condito Mayo Vegan Sauce, αλάτι και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε τα bagels με την αυγοσαλάτα.
Για περισσότερες ιδέες για σαλάτες, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά 1 bagel με αυγοσαλάτα:
- Ενέργεια: 328 kcal
- Υδατάνθρακες: 30.1 γρ.
- Πρωτεΐνη: 15.2 γρ.
- Λιπαρά: 16.4 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 4,2 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 3.9 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 340 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 150 γρ. γιαούρτι 2% 100
Υλικά: 4 μεγάλες τορτίγιες ολικής άλεσης 2 κούπες φρέσκο σπανάκι