BAO BUNS ΜΕ BBQ SAUCE ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Tα bao buns έρχονται από την Ασία και κερδίζουν διαρκώς θαυμαστές. Πρόκειται για τα λευκά, αφράτα ψωμάκια που θυμίζουν… σύννεφα και σήμερα σας προτείνω να τα γεμίσετε με λαχταριστά pulled μανιτάρια και BBQ sauce.

Υλικά

Υλικά για 25 buns

  •  600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 200 ml νερό
  • 50 γρ. μελάσα
  • 8 γρ. (1 φακελάκι) ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γ. baking powder

Για τα μανιτάρια

  •  1 KNORR κύβο λαχανικών χωρίς αλάτι
  • 400 γρ. μανιτάρια champignon
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ¼ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 100 ml σάλτσα bbq
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • σχοινόπρασο & φρέσκο θυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  •  Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το νερό. Σε φούρνο μικροκυμμάτων  ή με μπρικάκι ζεσταίνουμε μέχρ ι το μείγμα να γίνει χλιαρό. Ρ ίχνουμε τη μελάσα, ανακατεύουμ ε και προσθέτουμε τη μαγιά.
  • Αφήνουμε για 10 λεπτά τη μαγιά να ενεργοποιηθεί. Στον κάδο του μίξερ με γάντζο ρίχνουμε το αλεύρι, το baking και προσθέτουμε το μείγμα γιαουρτιού με τη μαγιά. Χτυπάμε για περίπου 7- 10 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.
  • Μεταφέρουμε σε ελαφρώς λαδωμένο μπολ και αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με πλάστη ένα χοντρό φύλλο 1 cm.
  • Με ένα μικρό στρογγυλό τσέρκι (8 εκ.) κόβουμε τη ζύμη και μεταφέρουμε τα ζυμαράκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά να φουσκώσουν.
  • Σε κατσαρόλα βράζουμε νερό και τοποθετούμε από πάνω τον ατμομάγειρα bamboo στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, το οποίο έχουμε τρυπήσει με ένα πιρούνι.
  • Παίρνουμε τα ζυμαράκια τα διπλώνουμε στη μέση και τα τοποθετούμε στον ατμομάγειρα. Τα αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά.

Για τα bbq pulled μανιτάρια

  • Με 2 πιρούνια μαδάμε τα μανιτάρια σχηματίζοντας μικρές λωρίδες. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το σκόρδο, τον KNORR κύβο λαχανικών χωρίς αλάτι, πιπέρι μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τη σάλτσα bbq και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τα bao buns με μανιτάρια και γαρνίρουμε με φρέσκο θυμάρι και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά bun με μανιτάρια

• Ενέργεια: 128 kcal
• Υδατάνθρακες: 15.4 γρ.
• Πρωτεΐνη: 5.9 γρ.
• Λιπαρά: 7.1 γρ.
• Κορεσμένα Λιπαρά: 1.5 γρ.
• Φυτικές Ίνες: 1.9 γρ.

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 1 συσκευασία κοκκινόψαρο 2 πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες 1

Υλικά: 4 μεγάλες τορτίγιες ολικής άλεσης 2 κούπες φρέσκο σπανάκι

Υλικά: 200 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 3 τορτίγιες 1 μικρό