Υλικά:
- 1 συσκευασία γαρίδες 20/40 7Θάλασσες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- χυμό από 1/2 λάιμ
- σκόνη σκόρδου αλάτι
Για τα bao buns:
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 280 ml γάλα
- 1 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 25 ml ελαιόλαδο
- 40 γρ. μέλι αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις γαρίδες:
- Σε ένα μπολ μαρινάρουμε τις γαρίδες με όλα τα υλικά τους και σε αντικολλητικό τηγάνι τις ψήνουμε για 1’ από κάθε πλευρά.
Για τα BAO BUNS :
- Σε μπολ με χλιαρό γάλα ρίχνουμε το μέλι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη μαγιά. Αφήνουμε για 10 λεπτά τη μαγιά να ενεργοποιηθεί και να αφρίσει.
- Σε κάδο κουζινομηχανής ρίχνουμε το αλεύρι, αλάτι και το μείγμα γάλακτος με τη μαγιά.
- Χτυπάμε με τον γάντζο για περίπου 10’ σε μέτρια ταχύτητα. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα.
- Χωρίζουμε σε 25 μπαλάκια. Σε αλευρωμένη επιφάνεια με πλάστη ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα, διπλώνουμε στη μέση τοποθετώντας αντικολλητικό χαρτί ανάμεσα για να μην κολλήσουν, σκεπάζουμε και αφήνουμε για άλλα 30’ να φουσκώσουν.
- Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει τοποθετούμε ατμομάγειρα bamboo στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε για 20’.
- Περνάμε τις γαρίδες απο γλυκιά σάλτσα τσίλι και γεμίζουμε τα buns.
- Γαρνίρουμε με χρωματιστές πιπεριές, κόλιανδρο και καβουρδισμένο σουσάμι.
Για περισσότερες συνταγές με γαρίδες, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Aνά bun με γαρίδες:
- Ενέργεια: 115 kcal
- Υδατάνθρακες: 16.5 γρ.
- Πρωτεΐνη: 9.2 γρ.
- Λιπαρά: 4.1 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 1.2 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 2.2 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 συσκευασία κοκκινόψαρο 2 πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες 1
Υλικά: 400 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 2 αυγά μισή ψιλοκομμένη