ΜΠΕΡΓΚΕΡ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΟΜΠΕΛΟ

Μερίδες Συνταγής: 2 

Υλικά: 

  • 4 μανιτάρια πορτομπέλο
  • 1½ κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι φρέσκο θυμάρι
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά άπαχο τριπλοπερασμένο
  • λίγο τριμμένο σκόρδο
  • 2 φύλλα μαρουλιού
  • 3 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. μπαλσάμικο
  • αλάτι και πιπέρι 

bbq sauce: 

  • 100 ml κέτσαπ
  • 100 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 2 κ.σ. wοrcestershire sauce
  • ¼ μήλο χτυπημένο στο μπλέντερ με 100 ml νερό
  • 1 κ.γ. tabasco chipotle
  • 2 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 50 ml bourbon
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ξεπλένουμε απαλά τα μανιτάρια και αφαιρούμε το κοτσάνι τους.
  • Τοποθετούμε τα μανιτάρια σε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί, λαδώνοντας ελαφρά και με την ανοιχτή πλευρά προς τα πάνω.
  • Στους 180 βαθμούς τα ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο για 15 λεπτά .
  • Βγάζουμε τα μανιτάρια από το φούρνο και αφαιρούμε τα υγρά που έχουν βγάλει, τα αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγη σκόνη σκόρδου και τα βάζουμε πίσω στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά.  

 

  • Χωρίζουμε τον κιμά σε 4 μπαλάκια και στη συνέχεια πλάθουμε 4 μπιφτέκια.
  • Τους βάζουμε λίγο αλάτι και πιπέρι μόνο όταν είναι έτοιμα πλασμένα.
  • Ψήνουμε καλά σε αντικολλητικό τηγάνι τα μπιφτέκια πρώτα σε υψηλή και μετά σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά και από τις 2 πλευρές ή μέχρι να πάρουν χρώμα.  

 

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια σε φέτες (όχι ψιλοκομμένα), τα αφήνουμε να μαλακώσουν σε υψηλή φωτιά για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το μπαλσάμικο και τη ζάχαρη.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να καραμέλωσουν τα κρεμμύδια ανακατεύοντας περιοδικά. 

bbq sauce: 

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια αφήνουμε σε υψηλή φωτιά να πάρουν μία βράση.
  • Κατόπιν χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύοντας συχνά αφήνουμε για αρκετά λεπτά μέχρι η σάλτσα να πάρει τη χαρακτηριστική κολώδη υφή της 

 

  • Κατασκευάζουμε τα μπέργκερ βάζοντας 1 μπιφτέκια, 1 φύλλο μαρούλι, 1 κουταλιά σούπας καραμελωμένα κρεμμύδια και 1 κουταλιά σούπας bbq sauce στο καθένα. 

Για περισσότερες ιδέες για burger, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα: 

  • Ενέργεια: 317 kcal
  • Υδατάνθρακες: 12 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 40 γρ.
  • Λιπαρά: 15 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 3.5 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.