ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Υλικά για 4 μερίδες: 

  • 400 γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 300 γρ. μακαρόνια ζωγράφου
  • ½ κούπα τριμμμένο καρότο
  • 300 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη Ζωγράφος
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. σκόνη κάρυ
  • ελάχιστο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • ½ κ.γ. μπαχάρι
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • αλάτι & πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη Ζωγράφου.
  • Μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τον κιμά και τον μαγειρεύουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά του και να πάρει ωραίο χρώμα.
  • Προσθέτουμε το κάρυ, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε και τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά.
  • Τέλος, ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και αφήνουμε να σιγοβράσει εώς ότου απορροφηθούν όλα τα υγρά.
  • Βράζουμε τα σπαγγέτι Ζωγράφος με βάση τις συτάσεις της συσκευασίας.
  • Γαρνίρουμε προαιρετικά με φρεκοτριμμένο πιπέρι ή φρέσκο ψιλοκομμένο μαΐντανό. 
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (¼ συνταγής): 

  • Ενέργεια: 364 kcal
  • Υδατάνθρακες: 47 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 31 γρ.
  • Λιπαρά: 6.3 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 2.3 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 3.6 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.