BURGER ΨΑΡΙΟΥ

Για περίπου 12 μπιφτέκια

Υλικά

  • 1 κιλό ψάρι pangasius
  • 1 κούπα τριμμένο καρότο
  • 1 αυγό
  • 1 κούπα τριμμένο μαύρο ψωμί
  • ξύσμα από 1 λάιμ η λεμόνι
  • 1 πιπεριά τσίλι ή πιπέρι καγιέν ή καυτερή πάπρικα
  • 3 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
  • 1 κ.γ. σκόνη ginger
  • 3 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαΐντανό
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Πολτοποιούμε τα φιλέτο ψαριού σε πολυκοπτικό μηχάνημα.
• Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό και ρίχνουμε μέσα το τριμμένο καρότο, την ψίχα του ψωμιού, το ξύσμα λάιμ, το τσίλι, τον κόλιανδρο, το ginger, το αλάτι, τα κρεμμυδάκια, το μαΐντανό και το αλάτι. Προσθέτουμε και το πολτοποιημένο ψάρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
• Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
• Πλάθουμε περίπου 10-12 μπιφτέκια και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 7-8 λεπτά από την κάθε πλεύρα ή σε προσθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Για περισσότερες ιδέες για burger, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα:

  • Ενέργεια: 483 kcal
  • Υδατάνθρακες: 39 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 33.4 γρ.
  • Λιπαρά: 21.8 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 4.3
  • Φυτικές Ίνες: 6.4 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 400 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 2 αυγά μισή ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά 2-3 ντοματίνια σε φετάκια 40 γρ. τυρί χαμηλών

Υλικά: 3 τορτίγιες 3 αυγά 200 γρ. Cottage Cheese 2 μανιτάρια σε φέτες μισή κόκκινη πιπεριά σε φέτες 60 γρ.

Υλικά για 3 burger tacos: 3 τορτίγιες 400 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά αλάτι & πιπέρι Για τη σάλτσα: 80 γρ.

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.