BURGER ΨΑΡΙΟΥ

Για περίπου 12 μπιφτέκια

Υλικά

  • 1 κιλό ψάρι pangasius
  • 1 κούπα τριμμένο καρότο
  • 1 αυγό
  • 1 κούπα τριμμένο μαύρο ψωμί
  • ξύσμα από 1 λάιμ η λεμόνι
  • 1 πιπεριά τσίλι ή πιπέρι καγιέν ή καυτερή πάπρικα
  • 3 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
  • 1 κ.γ. σκόνη ginger
  • 3 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαΐντανό
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Πολτοποιούμε τα φιλέτο ψαριού σε πολυκοπτικό μηχάνημα.
• Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό και ρίχνουμε μέσα το τριμμένο καρότο, την ψίχα του ψωμιού, το ξύσμα λάιμ, το τσίλι, τον κόλιανδρο, το ginger, το αλάτι, τα κρεμμυδάκια, το μαΐντανό και το αλάτι. Προσθέτουμε και το πολτοποιημένο ψάρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
• Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
• Πλάθουμε περίπου 10-12 μπιφτέκια και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 7-8 λεπτά από την κάθε πλεύρα ή σε προσθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Για περισσότερες ιδέες για burger, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα:

  • Ενέργεια: 483 kcal
  • Υδατάνθρακες: 39 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 33.4 γρ.
  • Λιπαρά: 21.8 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 4.3
  • Φυτικές Ίνες: 6.4 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε

Υλικά: Για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 210 ml

Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti