Ξέρατε ότι μπορείτε να φτιάξετε το πιο νόστιμο cheesecake μέσα σε… γυάλινα κουπάκια; Και όχι μόνο αυτό, αλλά να το συνοδεύσετε με αλμυρή καραμέλα και να σας προσφέρει και σούπερ ενέργεια;
Το πιο κρεμώδες και καραμελένιο cheesecake σάς προτείνουμε σήμερα και ευχόμαστε να το απολαύσετε όσο και εμείς!
Υλικά για 6 μερίδες:
Για τη βάση:
- 6 μπισκότα Παπαδοπούλου Digestive χωρίς ζάχαρη
- 2 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου
- 1 κ.γ. μέλι
Για την κρέμα:
- 200 γρ. τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
- 2 κ.σ. μέλι
Για τη healthy salted caramel:
Yλικά 1 βάζο (χρησιμοποιούμε 6 κ.σ. για τη συνταγή):
- 60 ml ρόφημα αμυγδάλου ή φουντουκιού (ή γάλα 1,5%)
- 80 γρ. σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου ή μέλι
- 100 γρ. ταχίνι
- 2 κ.σ. μελάσα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
- ανθός αλατιού (χοντρό αλάτι)