ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΝΙΒΑΤΟ

Υλικά για 16 μερίδες: 

  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 800 γρ. αλοιφώμενο φρέσκο τυρί νιβατό Όλυμπος
  • 4 αυγά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 120 ml γάλα 1,5%
  • 1 κούπα νερό (μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω)
  • 2 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
  • αλάτι & πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο και το νερό και πλάθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μια λεία και ομοιόμορφη ζύμη.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 ίσα μπαλάκια, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά.
  • Χρησιμοποιούμε τα 5 μπαλάκια για το κάτω φύλλο και τα άλλα 5 για το πάνω φύλλο της πίτας.
  • Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τα μπαλάκια σε μέγεθος μιας πίτας από σουβλάκι και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο αλοίφωντας τα ενδιάμεσα με ελάχιστο ελαιόλαδο.
  • Ανοίγουμε τα 5 μπαλάκια δημιουργώντας το κάτω φύλλο, προσέχοντας να γίνει αρκετά λεπτό.
  • Με τη βοήθεια του πλάστη μεταφέρουμε το φύλλο σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί.
  • Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το τυρί, το γάλα, το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε.
  • Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από το στρωμένο φύλλο, ανοίγουμε το πάνω φύλλο όπως ανοίξαμε και το κάτω και καλύπτουμε την πίτα σχηματίζοντας με το λεπτό φύλλο σούρες.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά. 

Για περισσότερες συνταγές για πίτες, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (1/16 συνταγής) :

  • Ενέργεια: 185 kcal
  • Υδατάνθρακες: 21.9 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 11 γρ.
  • Λιπαρά: 6.1 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 3.5 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 0.2 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε

Υλικά: Για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 210 ml

Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti