Υλικά για 16 μερίδες:
- 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 800 γρ. αλοιφώμενο φρέσκο τυρί νιβατό Όλυμπος
- 4 αυγά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 120 ml γάλα 1,5%
- 1 κούπα νερό (μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω)
- 2 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο και το νερό και πλάθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μια λεία και ομοιόμορφη ζύμη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 ίσα μπαλάκια, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά.
- Χρησιμοποιούμε τα 5 μπαλάκια για το κάτω φύλλο και τα άλλα 5 για το πάνω φύλλο της πίτας.
- Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τα μπαλάκια σε μέγεθος μιας πίτας από σουβλάκι και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο αλοίφωντας τα ενδιάμεσα με ελάχιστο ελαιόλαδο.
- Ανοίγουμε τα 5 μπαλάκια δημιουργώντας το κάτω φύλλο, προσέχοντας να γίνει αρκετά λεπτό.
- Με τη βοήθεια του πλάστη μεταφέρουμε το φύλλο σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το τυρί, το γάλα, το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε.
- Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από το στρωμένο φύλλο, ανοίγουμε το πάνω φύλλο όπως ανοίξαμε και το κάτω και καλύπτουμε την πίτα σχηματίζοντας με το λεπτό φύλλο σούρες.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά.
Για περισσότερες συνταγές για πίτες, πατήστε εδώ.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά μερίδα (1/16 συνταγής) :
- Ενέργεια: 185 kcal
- Υδατάνθρακες: 21.9 γρ.
- Πρωτεΐνη: 11 γρ.
- Λιπαρά: 6.1 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 3.5 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 0.2 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε
Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti