Το καλύτερο νηστίσιμο χταποδι στιφαδο που έχετε φάει ποτέ, μας έρχεται με κοφτό μακαρονάκι ολικής.
Υλικά για 6 μερίδες:
- 500 γρ. Κοφτό Ολικής Άλεσης MISKO
- 1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο (κοκκάρι)
- 1 χταπόδι (800 γρ.)
- 10 ντοματίνια
- 60 ml κόκκινο κρασί
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 400 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας με 300 ml νερό
- 1 κ.γ. τριμμένο μπαχάρι
- 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- 30 ml κόκκινο ξύδι
- 2 φύλλα δάφνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε το χταπόδι και κόβουμε το κάθε πλοκάμι σε 5-6 κομμάτια.
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο και μόλις γυαλίσουν, καραμελώνουμε με την καστανή ζάχαρη. Προσθέτουμε το χταπόδι και σοτάρουμε για 5-10 λεπτά, σε πολύ υψηλή φωτιά, μέχρι το χταπόδι να βγάλει και να πιει τα υγρά του.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας, το μπαχάρι, το ξύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε τα ντοματίνια, το χυμό ντομάτας, τη δάφνη και ανακατεύουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε. Αφήνουμε για τουλάχιστον 90 λεπτά να σιγοβράσουν.
- Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε το κοφτό ολικής και βράζουμε για 10 λεπτά.
- Με τρυπητή κουτάλα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το χταπόδι το Κοφτό Μακαρόνι και ανακατεύουμε.
Για περισσότερες νηστίσιμες συνταγές πατήστε εδώ: https://dietstories.gr/?s=νηστεία
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ανά μερίδα (1/6 συνταγής):
Ενέργεια: 448 kcal
Υδατάνθρακες: 61.3 γρ.
Πρωτεΐνη: 26.4 γρ.
Λιπαρά: 12 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 4.4 γρ.
Φυτικές Ίνες: 7 γρ.
.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 συσκευασία κοκκινόψαρο 2 πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες 1
Υλικά: 4 μεγάλες τορτίγιες ολικής άλεσης 2 κούπες φρέσκο σπανάκι