Σούπερ θρεπτικό και απολαυστικό γεύμα με λίγες θερμίδες όπως πάντα και μπόλικη πρωτεΐνη.
Υλικά:
- 1 κιλό χταπόδι @7thalasses.seafood
- 200 γρ. πατάτες
- 30 γρ. κάπαρη
- 50 γρ. ελιές
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1/2 ξερό κρεμμύδι
- 6-7 κόκκους μπαχάρι
- 70 γρ. ξύδι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ξύσμα & χυμό από 1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεπαγώνουμε το χταπόδι και το ξεπλένουμε καλά. Σε κατσαρόλα με καπάκι το ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά (3/9) για 90 λεπτά μαζί με το μπαχάρι και τη δάφνη. 20 λεπτά πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε και το ξύδι.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε πιατέλα ρίχνουμε τις πατάτες, την κάπαρη, τις ελιές, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ξερό κρεμμύδι, το χταπόδι σε κομμάτια και γαρνίρουμε με μαϊντανό, ξύσμα, χυμό λεμονιού και λίγο λάδι.
Έφτιαξες τη συνταγή;
Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!
Facebook
Twitter
Email
tags
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανα μερίδα (1/3 συνταγής):
- Ενέργεια: 365 kcal
- Υδατάνθρακες: 42.5 γρ.
- Πρωτεΐνη: 22.5 γρ.
- Λιπαρά: 11.1 γρ.
- Κορεσμένα Λιπαρά: 1.9 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 4.6 γρ.
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube
Δείτε επίσης
Υλικά: 1 συσκευασία κοκκινόψαρο 2 πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες 1
Υλικά: 400 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 2 αυγά μισή ψιλοκομμένη