Βελούδινη, γευστική και άκρως υγιεινή η φαβα συνοδεύει απολαυστικότατα κάθε κυρίως πιάτο μας, ενώ στέκεται και μόνη ως κεντρικό γεύμα στο τραπέζι μας.
Υλικά:
- 250 γρ. φαβα
- 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
- ½ κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 650 ml νερό
- 3 ξερά κρεμμύδια
- 3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο από κόκκινο κράσι
- 3 κ.σ. μελάσα ή σιρόπι αγαύης
- αλάτι & πιπέρι
- 100 γρ. ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΟΣΠΡΙΩΝ ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΟΥΣ για το σερβίρισμα