FLATBREADS ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΜΕ ΦΑΛΑΦΕΛ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Αφράτα και αρωματικά τα εξ ανατολής φαλάφελ γίνονται υπέροχο ορεκτικό ή και κυρίως πιάτο. Τυλιγμένα με χειροποίητα flatbreads ολικής άλεσης και συνοδευμένα με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού απογειώνουν τη γεύση σας.

Υλικά για φαλάφελ:

  • 400 γρ. βρασμένα ρεβίθια
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο ψιλοκομμένο μαΐντανό ή κόλιανδρο
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • αλάτι και πιπέρι

Για τα flatbreads ολικής:

  • 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κ.σ. baking powder
  • 2 κ.σ. νερό
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • Αλάτι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 1 τριμμένο καρότο
  • 1 χούφτα ψιλοκομμένο άνηθο
  • Αλάτι & πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι μέχρι να μαλακώσει, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε τα ρεβίθια, ανακατεύουμε τον πολτό ρεβιθιών με το μείγμα κρεμμυδιού, μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό και πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια.
  • Με πινέλο αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά τα φαλάφελ για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking, το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γιαούρτι και πλάθουμε με τα χέρια μας μία ζύμη. Τη χωρίζουμε σε 6 μπαλάκια, τα ανοίγουμε με τα χέρια μας σε μακρόστενα πιτάκια και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις 2 πλευρές.
  • Για τη σάλτσα ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με έξτρα ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aνά μερίδα (1 flatbread με 3 φαλάφελ):

  • Ενέργεια: 332 kcal
  • Υδατάνθρακες: 35.4 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 10.6 γρ.
  • Λιπαρά: 16.4 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 3.1 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 10.7 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.