Αφράτα και αρωματικά τα εξ ανατολής φαλάφελ γίνονται υπέροχο ορεκτικό ή και κυρίως πιάτο. Τυλιγμένα με χειροποίητα flatbreads ολικής άλεσης και συνοδευμένα με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού απογειώνουν τη γεύση σας.
Υλικά για φαλάφελ:
- 400 γρ. βρασμένα ρεβίθια
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- λίγο ψιλοκομμένο μαΐντανό ή κόλιανδρο
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- αλάτι και πιπέρι
Για τα flatbreads ολικής:
- 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κ.σ. baking powder
- 2 κ.σ. νερό
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
- Αλάτι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 1 τριμμένο καρότο
- 1 χούφτα ψιλοκομμένο άνηθο
- Αλάτι & πιπέρι