FLATBREADS ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΜΕ ΦΑΛΑΦΕΛ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Αφράτα και αρωματικά τα εξ ανατολής φαλάφελ γίνονται υπέροχο ορεκτικό ή και κυρίως πιάτο. Τυλιγμένα με χειροποίητα flatbreads ολικής άλεσης και συνοδευμένα με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού απογειώνουν τη γεύση σας.

Υλικά για φαλάφελ:

  • 400 γρ. βρασμένα ρεβίθια
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο ψιλοκομμένο μαΐντανό ή κόλιανδρο
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • αλάτι και πιπέρι

Για τα flatbreads ολικής:

  • 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κ.σ. baking powder
  • 2 κ.σ. νερό
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • Αλάτι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 1 τριμμένο καρότο
  • 1 χούφτα ψιλοκομμένο άνηθο
  • Αλάτι & πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι μέχρι να μαλακώσει, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε τα ρεβίθια, ανακατεύουμε τον πολτό ρεβιθιών με το μείγμα κρεμμυδιού, μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό και πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια.
  • Με πινέλο αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά τα φαλάφελ για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking, το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γιαούρτι και πλάθουμε με τα χέρια μας μία ζύμη. Τη χωρίζουμε σε 6 μπαλάκια, τα ανοίγουμε με τα χέρια μας σε μακρόστενα πιτάκια και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις 2 πλευρές.
  • Για τη σάλτσα ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με έξτρα ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aνά μερίδα (1 flatbread με 3 φαλάφελ):

  • Ενέργεια: 332 kcal
  • Υδατάνθρακες: 35.4 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 10.6 γρ.
  • Λιπαρά: 16.4 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 3.1 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 10.7 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε

Υλικά: Για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 210 ml

Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti