ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Yλικά για 3 μερίδες (12 φλογέρες):

  • 3 φύλλα κρούστας
  • 60 γρ. λευκό τυρί χαμηλών λιπαρών (φέτα light)
  • 250 γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδέλες
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • ¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το πράσο με ελάχιστο (1 κ.γ.) ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε και το σπανάκι και σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι το σπανάκι τα βγάλει τα υγρά του.
  • Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα light τρίβοντας τη με τα χέρια μας.
  • Τοποθετούμε τα φύλλα κρούστας το ένα πάνω από το άλλο , διπλώνουμε στη μέση και ξανά στη μέση και κόβουμε ώστε να πάρουμε 12 μακρόστενες λωρίδες.
  • Βάζουμε μία κουταλιά από τη γέμιση στο πάνω μέρος μίας λωρίδας, προσέχοντας να μη φτάσουμε μέχρι τις άκρες του φύλλου.
  • Διπλώνουμε τις 2 άκρες, αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο, τυλίγουμε σφιχτά και κλείνουμε την κάθε φλογέρα με λίγο έξτρα ελαιόλαδο.
  • Επαναλαμβάνουμε για τα υπόλοιπα, τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αλείφουμε το πάνω μέρος με ελάχιστο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι το φύλλο να ροδοκοκκινίσει.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (4 φλογέρες):

  • Ενέργεια: 318 kcal
  • Υδατάνθρακες: 25.1 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 8.1 γρ.
  • Λιπαρά: 18.4 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 3.9 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 3.6 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.