ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΔΑ

Μερίδες Συνταγής: 4 

Υλικά: 

  • 7 αυγά
  • 1 μικρό κεφάλι κουνουπίδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 κούπες λαχανίδα ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ¼ κούπας νερό
  • ½ κούπα παρμεζάνα τριμμένη
  • λίγο φρέσκο θυμάρι
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • ½ κ.γ. κουρκουμά  
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Περνάμε από πολυκοπτικό μηχάνημα το κουνουπίδι για να γίνει τρίμμα.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ή wok σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, κουρκουμά, πάπρικα αλάτι και πιπέρι.
  • Μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε το τρίμμα κουνουπιδιού και τη λαχανίδα.
  • Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να εξατμιστούν τα υγρά.
  • Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, το μείγμα των λαχανικών ανακατεύοντας και τέλος την παρμεζάνα.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά και μεταφέρουμε σε μικρό στρογγυλό ταψί ή φόρμα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά μέχρι η φριτατα να πάρει χρώμα και να τραβήξει όλα της τα υγρά.  
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα: 

  • Ενέργεια: 275 kcal
  • Υδατάνθρακες: 14.7 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 17.9 γρ.
  • Λιπαρά: 16.1 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 4.9
  • Φυτικές Ίνες: 3.9 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά για 4 μερίδες: 400 γρ. MISKO Protein Πέννυ Ριγκάτε

Υλικά: Για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 210 ml

Υλικά: 1 μεγάλη κολοκύθα 3-5 κιλά 400 γρ. Protein Spaghetti