ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Λαχταριστές γεμιστες γλυκοπατατες με κοτόπουλο στο φούρνο, δοκιμάστε τις και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!!

Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 2 μεγάλες γλυκοπατάτες (400 γρ. η μία)
  • 200 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. σάλτσα bbq
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • ¼ κ.γ. σκόνη τσίλι
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 1 χούφτα ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τις γλυκοπατάτες, τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σε μπολάκι αναμειγνύουμε τα μπαχαρικά για το κοτόπουλο, τα δύο είδη πάπρικας, τη σκόνη τσίλι, αλάτι, πιπέρι, ρίχνουμε το κοτόπουλο και απλώνουμε τα μπαχαρικά.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε υψηλή φωτιά θωρακίζουμε τo φιλέτο κοτόπουλου για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ψήνουμε το κοτόπουλο για 20-25 λεπτά, το αφαιρούμε και το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Με ένα πιρούνι το μαδάμε σχηματίζοντας λωρίδες από τις ίνες του. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα bbq και ανακατεύουμε.
  • Ανοίγουμε τις γλυκοπατάτες στα δύο σχηματίζοντας μία τσέπη, τις σκάβουμε ελαφρώς, γεμίζουμε με το κοτόπουλο, ανακατεύοντας με τη σκαμμένη γλυκοπατάτα και γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο κόλιανδρο και έξτρα σάλτσα bbq.

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές με γλυκοπατάτες, πατήστε εδώ.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (1/4 συνταγής):

  • Ενέργεια: 273 kcal
  • Υδατάνθρακες: 49 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 14,7 γρ.
  • Λιπαρά: 4,9 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 0,4 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 6 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.