GLUTEN FREE FLATBREADS ΡΕΒΙΘΙΟΥ

Για να τα φτιάξετε θα χρειαστείτε:

  • 1 κούπα (92 γρ.) αλεύρι ρεβιθιού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κούπα (240 ml) νερό
  • δενδρολίβανο ή θυμάρι
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μπολ ρίχνουμε το αλεύρι ρεβιθιού, προσθέτουμε το νερό, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και χτυπάμε καλά με ραβδομπλέντερ χειρός μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι και να πάρουμε ένα λείο μείγμα χωρίς σβόλους.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε για περίπου μία ώρα.
  • Σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς τοποθετούμε για λίγα λεπτά (περίπου 10) το τηγάνι για να κάψει (το τηγάνι πρέπει να είναι 100% πυρίμαχο χωρίς πλαστικά μέρη).
  • Αφαιρούμε με προσοχή το τηγάνι από το φούρνο ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το μισό μείγμα, δενδρολίβανο και επαναφέρουμε στο φούρνο.
  • Ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία για 8 λεπτά στη μεσαία θέση και για 6 λεπτά στην ψηλή (πάνω) θέση.
  • Επαναλαμβάνουμε για το άλλο μισό μείγμα.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια

Για περισσότερες gluten free συνταγές, δείτε εδώ!

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Η καλύτερη λύση για cake mix σε βάζο, έτσι ώστε στο πι και φι να έχετε έτοιμο ατομικό κέικ! Για

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Φανταστικά Πολύκαρπα ψωμάκια σάντουιτς με λαχταριστή κοτοσαλάτα! Τέλεια γεύση, σε ένα ισορροπημένο και θρεπτικό γεύμα!! Για τα ψωμάκια: 500 γρ.

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.