GLUTEN FREE ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΘΕΜΙΔΕΣ

Υλικά για 25 μελομακάρονα:

  • 300 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη που φουσκώνει μόνο του
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. baking powder
  • 1 κ,γ, μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 100 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 30 γρ. τριμμένα καρύδια για γαρνίρισμα

Για το σιρόπι:

  • 200 ml νερό
  • 45 γρ. κρυσταλλική φυτική στέβια
  • 1 κ.σ. μελάσα
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 3 ξυλάκια γαρύφαλλου
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σιρόπι

  • Βράζουμε το νερό με τη στέβια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά και αφήνουμε για δέκα λεπτά να σιγοβράσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τη μελάσα, ανακατεύομε και αφήνουμε να κρυώσει.

Για τα μελομακάρονα

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το χυμό και το ξύσμα πορτοκάλι και το λικέρ.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και την κανέλα.
  • Ανακατεύουμε τα στερεά με τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια λεία εύπλαστη ζύμη.
  • Χωρίζουμε σε 25 μπαλάκια και φτιάχνουμε μικρά μελομακάρονα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.
  • Όσο είναι ζεστά τα περνάμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα από το σιρόπι και τοποθετούμε σε πιάτο.
  • Γαρνίρουμε με τριμμένο καρύδι.
  • Προαιρετικά γαρνίρουμε με σοκολάτα στέβια.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μελομακάρονο ( 1/25 συνταγής):

  • Ενέργεια: 88.5 kcal
  • Υδατάνθρακες: 9.2 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 1.3 γρ.
  • Λιπαρά: 5.6 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 0.6 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 1.1 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 120 γρ. ΒΙΟ Κρέμα Δημητριακών με γάλα & μπισκότο 100 γρ. αλεύρι βρώμης (βρώμη αλεσμένη σε πολυκοπτικό) 1 αυγό

Υλικά: 120 γρ. πάστα χουρμά και έξτρα 50 ml από το νερό που τους μουλιάσαμε (για να φτιάξουμε την πάστα

Υλικά: 120 γρ. αλεύρι ολικής 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. Μύλοι Αγίου Γεωργίου 40 γρ. ηλιέλαιο 1 κ.σ. baking powder 120

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.