Υλικά για 25 μελομακάρονα:
- 300 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη που φουσκώνει μόνο του
- 120 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. baking powder
- 1 κ,γ, μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 100 ml χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. γαρύφαλλο
- 30 γρ. τριμμένα καρύδια για γαρνίρισμα
Για το σιρόπι:
- 200 ml νερό
- 45 γρ. κρυσταλλική φυτική στέβια
- 1 κ.σ. μελάσα
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 3 ξυλάκια γαρύφαλλου
- 1 φλούδα πορτοκαλιού