GNOCCHI ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ

Yλικά για 2 μερίδες:

  • 200 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1 κρόκος αυγού
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. (& 40 γρ. αλεύρι ρυζιού ή γ.ο.χ. για την επιφάνεια)
  • 25 γρ. παρμεζάνα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φασκόμηλο
  • 1 κ.σ. βούτυρο ελαφρύ (χαμηλών λιπαρών)
  • αλάτι & πιπέρι
  • έξτρα παρμεζάνα για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τις γλυκοπατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σουρώνουμε και αφήνουμε για λίγο μέχρι να κρυώσουν και να εξατμιστεί μέρος της υγρασίας τους.
  • Με μια σπάτουλα ή μαρίζ σιλικόνης περνάμε τις γλυκοπατάτες από σίτα και παίρνουμε τον πουρέ τους.
  • Στον πουρέ προσθέτουμε τους κρόκους, το αλεύρι, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Πλάθουμε τη ζύμη φτιαχνοντας ένα φραντζολάκι πάχους 1-2 εκ., μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε κόβουμε σε κομμάτια 2 εκατοστών.
  • Σε κατσαρόλα βράζουμε νερό, το αλατίζουμε και ρίχνουμε τα gnocchi σε δόσεις, τα οποία μόλις είναι έτοιμα ανεβαίνουν στην επιφάνεια.
  • Τα απομακρύνουμε με τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα και τα μεταφέρουμε σε μπολ με πάγο και νερό, ώστε να σταματήσει ο βρασμός τους.
  • Μόλις κρυώσουν αρκετά τα μεταφέρουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν και τέλος τα βάζουμε σε ένα σκεύος με ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους μέχρι να επαναλάβουμε τη διαδικασία για όλα τα gnocchi.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το ελαφρύ βούτυρο, ρίχνουμε το φασκόμηλο, προσθέτουμε τα gnocchi και σοτάρουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (1/2 συνταγή):

  • Ενέργεια: 328 kcal
  • Υδατάνθρακες: 48.9 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 11.1 γρ.
  • Λιπαρά: 10.9 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 4.7 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 3.1 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.