ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΛΑΧΑΝΟΥ

Μερίδες Συνταγής: 6

Για τον κιμά:

  • 200 γρ. κιμάς άπαχος μοσχαρίσιος
  • 250 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • ¼ κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
  • λίγη σκόνη τσίλι ή 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι

Για τα κανελονια λάχανου:

  • 18 φύλλα λάχανου
  • 400 ml συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • ½ κ.γ. σκόνη ζωμού λαχανικών
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τον κιμά

  • Σε ένα τηγάνι ή κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις αυτό ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
  • Σοτάρουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον πελτέ ντομάτας, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο, τη σκόνη τσίλι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 10 λεπτά και προσθέτουμε αλάτι ή και τριμμένο πιπέρι αν χρειάζεται.

Για τα κανελονια λάχανου

  • Σε ένα ταψί με πολύ ζεστό νερό βάζουμε τα φύλλα του λάχανου και τα αφήνουμε για 5 λεπτά.
  • Τα βγάζουμε και τα σουρώνουμε προσέχοντας να μην τα καταστρέψουμε.
  • Σε κάθε φύλλο λάχανου βάζουμε μία κουταλιά στης σούπας κιμά και το τυλίγουμε.
  • Επαναλαμβάνουμε στιβάζοντας τα ρολάκια λάχανου σε ένα ταψάκι ή πυρέξ.
  • Ζεσταίνουμε το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, προσθέτουμε, το ελαιόλαδο, τη σκόνη ζωμού και αλατοπιπερώνουμε.
  • Γεμίζουμε το πυρέξ με τα κανελονια λάχανου με το χυμό ντομάτας και προσθέτουμε ελάχιστο νερό εάν χρειαστεί για να καλύψουμε όλα τα κανελονια.
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά και για άλλα 10 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο.
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα (1/6 συνταγής):

  • Ενέργεια: 238 kcal
  • Υδατάνθρακες: 10.4 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 19.1 γρ.
  • Λιπαρά: 12 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 3.9 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 3.7 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.