ΚΑΡΥ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Μερίδες Συνταγής: 4

Υλικά

Για το κάρυ με κολοκύθα και ρεβύθια

  • 450 γρ. καθαρισμένη κολοκύθα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια (περίπου 2-3 εκατοστά)
  • 30 γρ. ginger φρέσκο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά λεπτά φετάκια
  • 2 μικρά ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 μικρή πιπεριά τσίλι ή λίγη σκόνη τσίλι
  • 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας
  • ½ κ.γ. σιναπόσπορο
  • 1 κ.γ. σκόνη κάρυ
  • ½ κ.γ. κουρκουμά
  • 200 γρ. ντοματίνια
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 400 γρ. γάλα καρύδας light
  • 400 γρ. ρεβύθια βρασμένα
  • αλάτι και πιπέρι

Για 6 ψωμάκια νάαν

  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 4 γρ. ξερή μαγιά
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 15 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. παπαρουνόσπορο
  • 125 ml νερό
  • αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κάρυ με κολοκύθα και ρεβύθια

• Σε ένα wok ή μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι καρύδας και μόλις κάψει προσθέτουμε το ginger, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά τσίλι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
• Μόλις τα συστατικά πάρουν χρυσαφί χρώμα προσθέτουμε τη σκόνη κάρυ, τον κόλιανδρο, τον κουρκουμά, το σιναπόσπορο και την κολοκύθα.
• Στο μούλτι χτυπάμε τα ντοματίνια με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το μείγμα στο wok μαζί με το γάλα καρύδας. Δυναμώνουμε τη φωτιά και μόλις πάρουν τα υλικά μας μία βράση, σκεπάζουμε το wok, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 45 λεπτά.
• Ελέγχουμε τακτικά και ανακατεύουμε και αν χρειαστεί συμπηρώνουμε με λίγο νέρο. Ξεσκεπάζουμε, ρίχνουμε τα ρεβίθια και αφήνουμε για άλλα 15 λέπτά σε χαμηλή φωτιά.
• Γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο και συνοδεύουμε με ψωμάκια νάαν ή ρύζι.


Για τα ψωμάκια νάαν

• Σε ένα μπολ βάζουμε 125 ml ζεστό νερό (χλιάρό όχι καυτό) και προσθέτουμε τη μαγιά και από πάνω τη ζάχαρη. Αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά να αφρίσει.
• Λιώνουμε το βούτυρο. Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το λιωμένο βούτυρο, το γιαούρτι και το μείγμα μαγιάς.
• Ενσωματώνουμε τα υλικά με τα χέρια μας και προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί για να γίνει μία ζύμη λεία, μαλακή και ελαστική.
• Ζυμώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια για 5 λεπτά και στη συνέχεια τοποθετούμ τη ζύμη σε ένα γυάλινο ελαφρώς λαδωμένο μπολ.
• Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 90 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστεί.
• Όταν ανέβει το ζυμάρι το χωρίζουμε σε 6 μπαλάκια τα οποία ανοίγουμε σε οβάλ σχήμα και σε πάχος περίπου μισού εκατοστού.
• Βάζουμε τα ζυμαράκια σε ένα wok ή αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε και από τις 2 πλευρές σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν το επιθυμητό χρώμα και στη συνέχεια σε χαμηλή για λίγα ακόμα λεπτά για να ψηθούν και εσωτερικά.
• Μόλις βγάλουμε τα ψωμάκια νάαν από τη φωτιά πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aνά μερίδα:

  • Ενέργεια: 522 kcal
  • Υδατάνθρακες: 65.4 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 19 γρ.
  • Λιπαρά: 22.1 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 11.1 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 10.9 γρ.
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Τα γιουβαρλάκια αλλιώς… Υλικά: Για τα Γιουβαρλάκια: 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 70 γρ. ρύζι 1 αυγό 1 κρεμμύδι τριμμένο

Υλικά : 1 φιλέτο (περίπου 1 κιλό) από στήθος γαλοπούλας 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.σ.

Υλικά: 1 συσκευασία μεσαία Γάμπαρη 350 ml γάλα καρύδας light 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 10 ντοματίνια 2

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.