ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ

Υλικά για 6 μερίδες: 

  • 3 μελιτζάνες
  • 1 αυγό
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου ή 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 χούφα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1½ κούπα τρίμμα ψωμιού
  • 60 γρ. ρεγκάτο light
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 200 γρ. ντοματάκια αποφλειωμένα ψιλοκομμένα
  • 400 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • αλάτι & πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κυβάκια.
  • Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τη μια κουταλιά λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις μελιτζάνες, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο.
  • Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας και να πιουν τα υγρά τους (περίπου 15 λεπτά).
  • Μεταφέρουμε τις μελιτζάνες σε πολυκοπτικό μηχάνημα και τις αλέθουμε μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγνα.
  • Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τις πολτοποιημένες μελιτζάνες, πρποσθέτουμε το μαΐντανό, το βασιλικό, το τρίμα ψωμιού, το αυγό (χτυπημένο), το τυρί και αλατοπιπερώνουμε.
  • Σχηματίζουμε με τα χέρια μας περίπου 28 κεφτεδάκια μελιτζάνας και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Το μείγμα μας είναι αρκετά υγρό και γι αυτό κάθε φορά που φτιάχνουμε ένα κεφτεδάκι βουτάμε τα χέρια μας σε ένα μπολ με νερό ώστε να μπορέσουμε να τα πλάσουμε και να μην κολλάνε στα χέρια μας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά.
  • Στο τηγάνι που είχαμε μαγειρέψει τις μελιτζάνες ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το χυμό ντομάτας.
  • Προσθέτουμε 1 κουταλιά λάδι, αλάτι, πιπέρι και τον ψιλοκομμένο βασιλικό και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από το φούρνο και τα τοποθετούμε μέσα στη ζεστή σάλτσα.
  • Τα αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά. Γαρνίρουμε με έξτρα φρέσκο βασιλικό και μαΐντανό. 
Έφτιαξες τη συνταγή;

Μοιράσου το μαζί μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου στα Social media, κάνε tag @manosdimitroulis κι εμείς θα το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!

Facebook
Twitter
Email

tags

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά μερίδα: 

  • Ενέργεια: 255 kcal
  • Υδατάνθρακες: 35 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 12.1 γρ.
  • Λιπαρά: 8,2 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 2.5 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 7.1 γρ. 
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Dietstories:
No sugar challenge
Τελευταία άρθρα
Δείτε στο Youtube

Δείτε επίσης

Υλικά: 400 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 2 αυγά μισή ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά 2-3 ντοματίνια σε φετάκια 40 γρ. τυρί χαμηλών

Υλικά: 3 τορτίγιες 3 αυγά 200 γρ. Cottage Cheese 2 μανιτάρια σε φέτες μισή κόκκινη πιπεριά σε φέτες 60 γρ.

Υλικά για 3 burger tacos: 3 τορτίγιες 400 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά αλάτι & πιπέρι Για τη σάλτσα: 80 γρ.

Καλάθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε αυτό που θέλετε.